سلام به همگی.
همونطور که همتون می دونید از ۴ شنبه تا حالا کلا درگیری انتخاب رشته حضوری بودم و نتونستم تو سایت فعالیت درستی بکنم. اینجا برای افرادی که تو انتخاب رشته حضوری نبودن، پاسخ یه سری سوال متداول در مورد انتخاب رشته رو قرار می دم . بعد هم با سوالهای شما تکمیلش می کنم.
بعد از ظهر باید برم اراک. ولی دو شنبه از صبح برای باقی سوالها کلا پای سایتم و آنلاین جواباتون رو میدم ایشالا.
۱- فرق شبانه و روزانه چیزی نیست بجز پولش. تو مدرک هم شبانه نمی زنن. کلاسها هم مشترک برگزار میشه. ولی برای کسی که مصممه که دکتری رو خارج از ایران بخونه، شبانه حتی شاید بهتر باشه. چون هزینه شبانه تا پارسال ۶ میلیون بوده ولی اگه بخوای از ایران بری برای آزاد کردن مدرک تا پارسال باید ۸ میلیون می دادی و میگن از امسال خیلی گرون شده (البته ممکنه یه روزی این قوانین عوض شه و این اطلاعات شاید در مورد آینده درست نباشه).
۲- شیوه آموزش محور تز نداره و اگه شما تو شیوه آموزش محور ارشد بگیرید فعلا منع قانونی برای خوندن دکتری نیست ولی معمولا استادا تو مصاحبه دکتری از افرادی که تز ارشد نداشتن استقبال نمی کنن. البته برای افرادی که میخوان ارشد بگیرن و ادامه ندن آموزش محور راحتتر هم هست چون معمولا ۳ ترمه میشه تمومش کرد.
۳- فقط بارسا
۴- در مورد گرایشهای صنایع باید بگم که تو تو گرایش لجستیک تقریبا تمام ابزارها و تکنیکهای مهندسی صنایه رو می تونید استفاده کنید. گرایش مالی با صنایع تفاوت زیادی داره و معمولا فقط افرادی میرن این گرایش که واقعا به این حوزه علاقه داشته باشن. گرایش فناوری هم خیلی از درساش مدیریتیه و تو این نوع گرایشها تز تعریف کردن سخته. آینده پژوهی هم که تو یه دانشکده جداست ولی درساش خیلی با گرایش فناوری مشترکه. برای دیدن درسهای این گرایشها روی لینک زیر کلیک کنید.
۵- تو سیستم گرایش اقتصاد شریف برای افرادی که می خوان تو این زمینه در خارج از کشور ادامه بدن خوبه. ولی این رو بدونید که خیلی خیلی کار می کشن و از بچه ها خیلی انتظار دارن.
۶- خیلی ها بین امیر کبیر، تهران، علم و صنعت (البته فقط آقایون؟؟؟؟) و تربیت مدرس و لجستیک شک دارن. به نظر من که اول امیر کبیر بزنید. تهران بیشتر تو حوزه های تولید، توالی عملیات و طرحریزی طراحی سیستمهای صنعتی کار می کنن و معمولا با استفاده از روشهای متاهیوریستیک خیلی خوب تو این زمینه ها مقاله میدن. ولی ۲ تا مساله کوچیک وجود داره. اولی اینکه تو تهران تعداد استادا ی هیات علمی کمتر از علم و صنعت و امیر کبیر هستن. در ضمن امسال تعداد خیلی زیادی دانشجوی ارشد می گیرن که شاید اساتید به نامی مثل دکتر آزاده و دکتر توکلی مقدم برای همه بچه های ارشد وقت نداشته باشن. ولی از طرف دیگه از نگاه بیرون هم اسم دانشگاه تهران هم اثر خیلی مثبتی ممکنه تو آیندمون داشته باشه. تو علم و صنعت حوزه های کاری بیشتره ولی شنیده ها میگه استادای تهران تو سالای قبل در مجموع بیشتر وقت داشتن که برای بچه های ارشد بذارن. در مورد تربیت مدرس هم باید بگم که چون این دانشگاه دانشجوی کارشناسی نداره بیشتر برای بچه ها وقت می ذارن و امکانات تحقیقاتیش هم بهتر از جاهای دیگس. ولی اسم علم و صنعت از بیرون بهتر از تربیت مدرسه.
من با توجه به مه این مطالب در مجموع پیشنهادم اینه : بین این دانشگاهها اول امیر کبیر رو بزنید. بعد با توجه به علاقتون بین لجستیک و یا تهران انتخاب کنید. اگه می خواین کیفیت کار کنین علم و صنعت رو زودتر از همه اینا بزنید.
بعد امیر کبیر و تهران، اگه اسم دانشگاه براتون مهمه علم و صنعت رو بزنید (الان خانوما دارن یه چیزای بدی به من میگن). ولی اگه داخل دانشگاه براتون مهمه و اینکه استادا بیشتر کمکتون کنن تربیت مدرس بهتره.
۷- بازم بارسا. اصن همش بارسا.
۸- بین خواجه نصیر و صنعتی اصفهان، بچه ها از سطح علمی اصفهان راضی ترن ولی خواجه نصیر چون تهرانه زودتر پر میشه. در ضمن تو صنعتی اصفهان برنامه درساتون رو طوری برنامه ریزی می کنن که مجبور شید ۲ ترم اول که واحد دارید رو انوجا بمونید.
۹- دانشگاه شاهد برای کار پژوهشی واقعا خوبه و افرادی که تو مصاحبه این دانشگاه قبول میشن معمولا برای دفاع پایان نامه و دادن مقاله خیلی مشکلی ندارن. چون اونجا اساتیدی مثل دکتر بشیری و دگتر امیری خودمون واقعا تو این زمینه خیلی خوب هستن. برای افرادی که می خوان تو ایران ادامه تحصیل بدن و برای ورود به دکتری به مقاله احتیاج دارن به نظر من واقعا دانشکده صنایع دانشگاه شاهد جای خوبیه.
۱۰- در مورد گرایش IT باید بگم که تو این گرایش باید با بچه های کامپیوتر هم کلاس بشید و شاید تو بعضی زمینه ها که وابسته به برنامه نویسیه از اونا یکم کم بیارید. در ضمن این رو هم بدونید که تو این جور زمینه ها معمولا سرعت پیشرفت علم خیلی زیاده و یجوری نشه که خدای نکرده ۱۰ سال دیگه از علم روز دنیا عقب باشید.
۱۱- در مورد امیر کبیر گرمسار هم باید بدونید که این دانشگاه تازه امسال راه افتاده و فقط صنایع و یه رشته دیگه میگیره. این ترم چند تا دانشجوی شاگرد اول گرفته. استاداش از تهران میان ( ولی من شنیدم استادای مطرح امیر کبیر نمیان). ۲ تا سالن دا
ره که نیمه ساخته هستن. اینجور واحدهای اقماری دانشگاهها یه مشکل دیگه هم دارن که معمولا بعد چند سال از زیر نظر دانشگاه بیرون میان). مثل علم و صنعت اراک که الان شده دانشگاه اراک. امیر کبیر تفرش که الان شده تفرش و شریف گلپایگان که الان شده گلپایگان.
ره که نیمه ساخته هستن. اینجور واحدهای اقماری دانشگاهها یه مشکل دیگه هم دارن که معمولا بعد چند سال از زیر نظر دانشگاه بیرون میان). مثل علم و صنعت اراک که الان شده دانشگاه اراک. امیر کبیر تفرش که الان شده تفرش و شریف گلپایگان که الان شده گلپایگان.
۱۲- بین گرایش تحقیق و انرژی تهران، بیشتر تحقیق رو ترجیح میدن. بچه های دانشگاه تهران هم معمولا همین رو میگن.
۱۳- بین دانشگاههای شهرستان (بعد اصفهان) من فکر میکنم که فردوسی زودتر از همه پر بشه چون مشهد امسال هوب قبولی داده. پارسال یزد زوتر از همدان پر شد، ولی سال قبلش همدان زودتر پر شد. من با توجه به همه چیزیایی که شنیدم، به شخصه همدان رو پیشنهاد می کنم زودتر از یزد بزنید.
۱۴- به نظر من بین دانشگاههای شهرستان، تفرش و کردستان و ارومیه و باهنر کرمان تو رده های بعدی هستن.
۱۵- ترتیب غیر انتفاعی، پیام نور و مجازی رو به همین صورت بزنید. چون تو ارشد شما بیشتر به کمک استاداتون احتیاج دارید و تو پیام نور و مجازی معمولا چنین امکانی نیست. البته من شنیدم تو پیام نورهایی که آموزش محور نیستن می تونید استاد راهنماتون رو از دانشگاههای دیگه بردارید. اگه این حرف درست باشه و نتونید غیر انتفاعی شهرستان برید، پیام نور تهران (البته نه آموزهش محوراش) رو می تونید قبل غیر انتفاعی شهرستان بزنید.
۱۶- برای باقی سوالات هم حتما اطلاعات لینک زیر ر و بخونید. خیلی از سوالاتتون رو جواب میده.
لا
همش بارسا..مرسی…
سلام استاد
با رتبه ۲۲۴ کجاها میتونم قبول بشم؟
ممنون از راهنماییتون