تهران – مشاورعالی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: بیش از ۷۰ درصد داوطلبان آزمون نیمه متمرکز دکتری خواستار افزایش وزن آزمون کتبی و کاهش تاثیر مصاحبه در فرآیند پذیرش دانشجوی دکتری هستند.
[۷۰ درصد داوطلبان آزمون دکتری خواهان کاهش تاثیر مصاحبه هستند]
ˈحسین توکلیˈ روز یکشنبه به برخی مشکلات ایجاد شده در فرآیند مصاحبه پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون دکتری در دانشگاه ها اشاره کرد و اظهار داشت: بعد از اعلام نتایج مصاحبه معرفی شدگان چندبرابر ظرفیت مرحله اول آزمون دکتری از طرف دانشگاه ها به سازمان سنجش مشاهده شد که برخی دانشگاه ها نمرات مصاحبه داوطلبان را بسیار کم، صفر و یا حتی غائب اعلام کرده اند.
وی افزود: این موضوع پس از بررسی های کارشناسی در سازمان سنجش به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری منعکس شد تا به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی تذکر داده شود در اعطای نمرات مصاحبه به گونه ای عمل کنند که حق داوطلبان ورود به دوره های دکتری تضییع نشود.
توکلی تصریح کرد که این موضوع که نمره مصاحبه یک داوطلب دکتری که از مرحله آزمون کتبی قبول شده، صفر باشد پذیرفتنی نیست و آیا واقعا اطلاعات این داوطلبان درحد صفر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در نظرسنجی که از داوطلبان آزمون دکتری سال ۹۱ صورت گرفت بیش از ۷۰ درصد آنان تقاضا داشتند وزن آزمون کتبی در پذیرش دانشجویان دکتری افزایش یابد.
مشاورعالی سازمان سنجش اظهار گفت که این سازمان منتظر ابلاغ وزیر علوم در رابطه با مسائل آزمون دکتری است تا بتواند فهرست قبول شدگان نهایی این آزمون را در روز یکشنبه، ۲۶ شهریورماه منتشر کند.
در آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۳۹۱ تعداد ۱۷۸ هزار و ۴۵۳ نفر تقاضانامه الکترونیکی ثبت نام را تکمیل کردند که ۷۰ هزار و ۵۱۲ نفر زن و ۱۰۷ هزار و ۹۴۱ نفر مرد بودند.
این آزمون نیمه متمرکز در دو نوبت صبح و بعدازظهر روز جمعه، ۲۵ فروردین ماه ۹۱ با غیبت ۱۵ درصد ثبت نام کنندگان و با حضور ۱۵۲ هزار و ۲۶۹ نفر داوطلب در حوزه های امتحانی سراسر کشور برگزار شد.
براساس اعلام نتایج اولیه، نزدیک به ۳۴ هزار نفر مجاز به انتخاب رشته شده و برای شرکت در فرآیند مصاحبه به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی معرفی شدند.
براساس ضوابط موجود، پذیرش نهایی داوطلبان دوره دکتری براساس یک نمره کل که شامل ۸۰ درصد نمره کل آزمون کتبی و ۲۰ درصد معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد به صورت تراز شده است با ضریب یک و نمره مصاحبه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی با ضریب ۲ و همچنین سهمیه داوطلبان انجام می گیرد.
قرار است بیش از ۱۰ هزار نفر از طریق آزمون نیمه متمرکز در مقطع دکتری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور پذیرش شوند.
واقعا ازمون دکتری کاملا غیر استاندارد بود اخه داوطلب دکتری رو چه به استعداد تحصیلی تو همه جای دنیا قبل از ورود شخص به شاخه تحصیلی تو دبیرستان بحث استعداد تحصیلی مطرح میشه تو ایران قبل دکتری!!!!وقتی میانگین زبان انگلیسی کل کشور ۶% میشه دیگه نیازی به طرح ۱۰۰ سوال طولانی برای انگلیسی نیست تازه از اینها هم که بگذریم حق خوریها تو مرحله مصاحبه هست اصلا چه لزومی داره داوطلبی که نمره علمی و تخصصی رو تو ازمون اورده دوباره مورد گزینش سلیقه ای قرار بگیره والله بلا که یک ازمون تک مرحله ای کاملا سخت و تخصصی بهتر و کم هزینه تره عدالت هم کاملا رعایت میشه.