مصاحبه با آقای سینا مطلم – رتبه ۳

مصاحبه با رتبه ۳ کنکور کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع ۱۳۹۵

زبان

تحقیق ۱و۲

آمار و احتمال

دروس تخصصی

ریاضی

اقتصاد ۱و۲

تئوری مدیریت

معدل موثر

۱۱٫۴۹

۴۶٫۳۰

۶۰

۰

۵۱٫۶۷

۵۱٫۶۷

۰

۱۶٫۳۸

 

رتبه کد ضریب ۱

رتبه کد ضریب ۲

رتبه کد ضریب ۳

رتبه کد ضریب ۴

۳۳۳

۳

۲۴

۳۴۶

نام و نام خانوادگی:

سینا مطلم

رشته و دانشگاه کارشناسی:

نرم افزار علم و صنعت

ورودی سال:

۱۳۹۰

دومین سال کنکور

سینا مطلم

-درس خوندن برای کنکور رو از کی شروع کردید و در بازه های تابستان، پاییز و زمستان بر روی چه درسهایی تمرکز کردید؟
از اول تابستون که شایعه به تعویق انداختن کنکور به اردیبهشت کافی بود که درس نخونم تااینکه اشتباه نکنم مردادماه بود که این موضوع قطعی شد، درس خوندن تعطیل بود تا اوایل آذر ماه. از آذرماه به مطالعه روزی ۲ الی ۳ ساعت برروی تمام دروس بجز زبان به صورت یک روز درمیان شروع کردم و از اواسط بهمن ماه مطالعه جدی تمام دروس برای کنکور رو بابرنامه‌های درسی آقای هورشاد، با مطالعه به طور میانگین روزی ۸-۱۰ ساعت شروع کردم. برای تمام دروس وقت یکسانی میذاشتم اما گاهی اوقات وقت زبان رو به درسای دیگه اختصاص میدادم.

-درس آمار  رو خیلی تو کنکور خوب زدید. چه برنامه ویژه ای براش داشتید؟
برنامه خاصی نداشتم مثل بقیه درس‌ها اما از نظر خودم شاید تا ۳ هفته قبل کنکور درسی بود که باتوجه به حجم فرمول‌ها و نکاتش انتظار درصد بالا توی این درس رو نداشتم، حتی اگه قبل جلسه ازم می‌پرسیدن که بالاترین درصد رو تو کدوم درس خواهم داشت می‌گفتم ریاضی که نقطه قوتم عمل نکرد. اما درمورد آمار بامعرفی مشاورم کثاب ۲۰۰۰ تست آمار دکتر ایوزیان رو شروع کردم و زدن تست‌های جامع باعث شد، تسلط ام در این درس بیشتر شه.
یادداشت نکات هم به ازبر شدن قسمت‌های مهم و فرار شد. این دو کار دقت و سرعت عمل رو در آمار بالا برد.

-شما که رشته کارشناسی تون متفاوت بود، چی شد صنایع رو انتخاب کردید و شانس موفقیت بچه های رشته های دیگه رو تو کنکور کارشناسی ارشد صنایع، چقدر می بینید؟
سال قبل باصحبتی که بایکی از دوستان پدر که مشاور بودند، داشتم براساس استعداد و توانایی‌های ذاتی‌ام توصیه کردند که حتما در ارشد وارد رشته مدیریت یا حقوق بین‌الملل بشم به قولشون “برگ برنده‌ام در این رشته‌ها است.” . منم رشته صنایع رو انتخاب کردم. ایشالا قسمت شه حتما حقوق بین‌الملل رو هم می‌خونم. :دی

بچه‌های رشته‌‌های فنی دیگه به نسبت رشته صنایع در دوران کارشناسی بیشتر درس خوندن بخاطر همین خسته‌ترن اما اگه از نظر انگیزشی رو فرم باشن، شانس‌شون نه تنها کم نیست بلکه می‌تونن رقابت هم کنن.

-چه منابعی رو برای دروس مختلف توصیه می‌کنید؟
منابع زیاد بود اما بطور خلاصه بخوام بگم اونایی کتاب‌های زیر بودن
زبان: زیرذره‌بین برای لغات و گرامر و تخصصی شایان
تحقیق در عملیات۱و۲: جزوه درسی زاهدی‌سرشت + ۳جلد ۲۰۰۰تست زاهدی سرشت
آمار: کتاب آمارواحتمال ایوزیان + ۲۰۰۰ تست آمار
ریاضی۱و۲: ۵ جلد آقاسی
اقتصاد خردوکلان: دوجلد نظری + ۲۰۰۰ تست نظری
البته هیچ‌کدوم رو نرسیدم حتی یک دور کامل تموم کنم و همه تست‌ها رو بزنم ولی تست‌های جامع بخصوص برای کنکورها رو بیشتر رو زدم.

-آیا روش خاصی برای تست زنی داشتید؟ یا روش متفاوتی در مطالعه‌تون پیش گرفته بودید؟
در تست‌زنی زمان رو حتما در نظر می‌گرفتم. اگه دفعات اول چون یادگیری مطلب مهم‌تر بود اینطور تست می‌زدم که در درس‌های ریاضی و آمار سعی می‌کردم توی یک ساعت ۱۰-۱۵ تست بزنم و تحقیق و اقتصاد ۱۵-۲۰ تست بزنم. اما سری‌های بعد زمان رو بسیار در نظر می‌گرفتم بطوریکه توی کنکورهای جامع که توی خونه امتحان می‎دادم زمان رو برای خودم ۱۸۰ دقیقه در نظر می‌گرفتم.
برای مطالعه روش خاصی نه اونطور ولی روی فهمیدن مفهوم زمان زیادی صرف می‌کردم.

-در آزمون‌های پژوهش شرکت کردید؟ به نظر شما سطح سوالات، طراحی اساتید تا چه حد شبیه به کنکور ارشد بود؟ در مورد رقابت این آزمون‌ها چی می تونید بگید؟ آیا رقبای اصلی تون رو در این آزمون‌ها دیدید و کلا نتایج و روند شما به نتایج کنکور شبیه بود؟
بله در آزمون‌های پژوهش هم شرکت کردم.سطح سوالات به این صورت بود :
زبان: تمام بخش‌ها شبیه سوالات سال‌های قبل بود استاندارد بود اما امسال سازمان سنجش هماهنگ عمل نکرد و متونش رو هم طولانی هم سخت داد.
آمار: یکی از دروسی بود شباهث زیادی داشت و درکل سطح سوالای آمار آزمون‌ها بسیار خوب بود خیلی کم پیش میومد که اشتباه داشته باشه.
تحقیق: بیشتر اوقات سطح سوالات بسیار بالاتر از کنکور،اما خوبی‌اش این بود که به ندرت توی‌ این درس‌ هم سوال اشتباه پیدا می‌شد.در کل خوب بود.
ریاضی: بسیار نزدیک سوالات کنکورهای سال‌های قبل بود. (سوالات کنکور سال‌های قبل رو که حل می‌کردم می‌دیدم که نکاتی که توی اون سوالات بود رو حتما در سوالات آزمون‌ها لحاظ می‌کردن) باوجود اینکه گاهی سخت‌تر هم بود اما بهترین نمره رو به ریاضی میدم.
اقتصاد: زیاد ریز نشم اما راضی نبودم .
درکل چون اکثر داوطلبان مدعی حضور داشتند نتایج و روند قابل حدس بود و دور از ذهن نبود.

-شده بود که از درس خوندن خسته شی یا ناامید از نتیجه گرفتن بشی؟ در این شرایط چی کار می‌کردی و چی بود که تو رو به نتیجه گرفتن امیدوار می‌کرد…؟
هرچقدر که نزدیک تر به کنکور می‌شدم باتوجه به اینکه همش شده بود دور درسها و مطلب جدیدی نبود،خسته کننده شده بود دوست داشتم هرچه زودتر کنکور رو بدم برم بره پی کارش.
اما ناامیدی هرگز، به قول دوستمون “امید بذر هویت ماست”.
ایمان داشتم به اینکه “اگه به لطف خدا دچار مشکل خاصی نشم” قطعا رتبه زیر ۵ میارم که آوردنم.
درهنگام خستگی هم راز و نیاز با خدا و گفتگو با آقای هورشاد، خستگی رو به کل از یادم می‌برد.

-کنکور براتون یه نیاز بوده یا صرفا جو ادامه تحصیل بین دانشجویان؟ یا شاید بهتره اینجوری پرسید که دلیل و انگیزه اصلی برای کارشناسی ارشد خوندن براتون چی بوده؟
متاسفاته یا خوشبختانه باتوجه به اینکه توی کشورمون تا دکتر نشی حرفت رو نمی‌شنون و هدف بزرگی که در نظر دارم نیاز بود که مدرک بگیرم وگرنه که تنها چیزی که شاید توی دانشگاه‌های باشه علمه . بهتره اینطور بگم هرچیزی که یاد گرفتم رو خودم علاقه‌مند بودم و رفتم سراغش و یادم گرفتم. درس‌هایی که توی دانشگاه‌ها داده میشه بخصوص توی دوره کارشناسی به روز نیستن.

-بعد از اینکه کنکور به تعویق افتاد، از درس خوندن خسته نشدی؟ زمان تعطیلات عید رو چی کار کردی (یا بهتره بپرسم، فاصله بهمن تا اردیبهشت رو روی چه مباحثی تمرکز کردی)؟
نه چون من کلا فهمیدم عقب افتاد رفتم سراغ کار و استارت کنکور رو از آذر زدم اونم با روزی ۲-۳ ساعت اما از بهمن تا اردیبهشت رو بسیار خوب، باتمرکز و بابرنامه خوندم. چون ضریب تمام دروس ۱ بود، تمرکزم روی تمام دروس یکسان بود بجز زبان که غفلت کردم ازش.
اما یه بازه‌ی هفته در اسفند تهران ‌اومدم و از پروژه پایانی‌ام دفاع کردم، مناسبت‌های رسمی مثل چهارشنبه‌سوری، دوروز اول سال، ۱۳ بدر رو تفریح هم رو کردم و تمام بعداز‌ظهرهای جمعه رو استراحت کردم.

-چه کسانی تو این راه پر پیچ و خم کمکت کردن و در موفقیتتون بیشترین تأثیر رو داشتن؟
در ابتدا هرچی دارم از خدای خودم دارم که به نوعی لطفش شاملم شده یه کوچولو استعداد ذاتی درونم قرار داده بعد خانواده خودم که دست تک‌تک‌شون رو می‌بوسم به خصوص مادم.
در درجه بعد مشاوران عزیز دکتر انوشه و مهندس هورشاد.

-از الان تا شروع ترم دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد چه برنامه ای برای خودت داری؟
سعی می‌کنم از زندگی لذت ببرم و کارهایی مثل مطالعه کتاب، عکاسی و فوتبال که در زمان کنکور وقت نکردم انجام بدم رو انجام بدم از طرفی هم به احتمال زیاد توی چندتا از دوره‌های آموزشی شرکت می‌کنم که دانشم بالا بره.

-با جملات زیر موافقید یا خیر؟ علتش رو هم بگید لطفا.
    «برای هر درس به جای چند منبع، یه منبع رو عمیق باید خوند»
مخالفم، چون بسته به درس داره و اینکه آیا یه منبع براش کافیه یا نه. طبیعتا هم تازمانی که روی یک منبع تسلط نسبی پیدا نشده شروع یک منبع جدید اشتباهه.
    «به جای حذف کامل یک درس ،بهتره فصل کم تکرار تر آن درس را حذف کرد »
موافقم چون ممکنه از شانس همون درس بقدری ساده بدن که کسایی هم که برای اون درس زیاد وقت نذاشتن هم خوب بزن ویا درسای دیگه رو به قدری سخت بدن که در هردو حالت سرما بی‌کلاه بمونه و زحمت‌های درسای دیگمون بخاطر یک درس به هدر بره. شاید بهتر بود بگیم که حتی فصل کم‌تکرار رو هم درسنامه‌اش رو بخونیم چون گاهی بعضی از سوالات اون درس مثل هلو می‌مونه حیف از دست دادش.
    «برنامه ریزی مطالعه رمز موفقیت رتبه های برتر است»
کاملا موافقم. برنامه‌ریزی + پشتکار
    «فقط باید یک سال درس خوند و تفریح نکرد و بعد نتیجه ش رو درو کرد»
من که یکسال نخوندم اما خب بعضی از بچه‌ها توانایی اینکه در روز از یه زمان معین بیشتر بخونن یا مشغله‌های دیگه‌ای دارن باید طبیعتا زودتر شروع کنن. اما یه مثال بزنم “زودپز هم با اون پوست کلفتی‌اش سوپاپ داره که فشار رو کم کنه. داوطلب کنکور که جای خود داره :دی” پس تفریح لازمه اما کمتر
    «توی جو کنکور بودن و دوستان کنکوری داشتن و آزمون دادن، کمک می کنه که انگیزه برای تلاش بالاتر بره.»
بله طبیعتا، داوطلب ببین خودش تنهاست و اطرافیان بخصوص دوستان درحال تفریح هستن ناخودآگاه کنکور اذیت‌کننده میشه.

-اگر از افراد خاصی می خوای نام ببری که مشوقت بودن یا بهت در این مسیر کمک کردن و مشاوره هاشون برات ارزشمند بود، می تونی از همین تریبون ازشون تشکر کنی…
خیلیا بودن، خانوادم که جای خود داره اما از عموی خودم(کاظم)، دکتر انوشه، مهندس هورشاد و دایی‌ام(علی) و دوستان عزیزی که تعدادشون هم کم نیست برای اینکه خدای نکرده اسم کسی از قلم نیوفته، اسم نمیبرم. از همه عزیزان کمال تشکر رو دارم باشد که بتونم قدردان زحماتشون باشم.
-آیا اگر به عقب برگردی باز هم برای خدماتی که در موسسه پژوهش استفاده کردی، همین موسسه رو انتخاب می کنی؟
بله

-با شنیدن این کلمات اولین واژه ای که به ذهنت میاد رو بگو:
مهندسی صنایع: چه ضایع
کنکور ارشد: مزخرف
ایوزیان: علم وصنعتی
آقاسی: یه مرد
هورشاد: یه دوست همگامی
دانشگاه شریف: دبیرستان نه دانشگاه یا خود شاخ پنداران
سربازی: غمش کشت مارا
پژوهش: برند صنایع

-در پایان مهم‌ترین توصیه‌ای که برای داوطلبان کنکور سال بعد دارید چیه؟
زبان رو خیلی جدی بگیرن خوب مطالعه کنن چرا که اکثر ما چون از بچگی موسسات مختلف داریم احساس می‌کنیم میشه توی فرصت کم رسوند اما سوالات کنکور مقوله‌اش فرق داره و پاشنه آشیل من همین زبان بود.
یه توصیه به اون داوطلبانی دارم که توی شهرستان‌ها هستن و چون امکانات از کلاس و مشاوره و … خبری نیست و مهم‌تر قبل شروع فکر می‌کنن از دانشجوهای تهران کمتر دارن و پیش از کنکور بخاطر این طرز فکرشون اکثر بازندن. من این رو بعنوان کسی که توی بوده می‌گم که توی دانشگاه‌های تهران خبری نیست فقط طرز نگاه و فکر دانشجوها فرق داره. بنظرم بهتره کمی اعتمادبنفس داشته باشن و اگه پشتکار داشته باشن و بابرنامه پیش برن میتونن حقشون رو از کنکور بگیرن.
هیچ ‌کدوم از ماها اولین بار نیست که آزمون میدیم و بنظرم کنکور یه آزمون ساده در مقابل آزمون‌های زندگی هست بااین تفاوت همیشه تکرار میشه و فرصت جبران هم میده پس اگه کسی توی کنکور نتیجه نمی‌گیره احساس یاس نکنه و بازم تلاش کنه چرا که کنکور ۵۰ درصد شانس و مسائل روانی و لزوما نتیجه کنکور نشان از برتر بودن فرد نیست.
وحرف آخر آدرس موفقیت به نقل از دکترانوشه رو بخوام بگم دقیقا باهمین اسکیل :
بزرگراه توکل، بلوار آرامش، خیابان صبوری، میدان عمل، ساختمان انگیزه، واحد پشتکار
ایشالا که درست یادم موند بوده بود.
امیدوارم که چیزی از قلم نیوفتاده باشه، ببخشید که خیلی طولانی شد، برای اینکه بتونم منظورم رو برسونم نیاز بود توضیح بدم.
به امید موفقیت همه دوستان خیلی مخلصیم.
یاحق

با تشکر از وقتی که برای مصاحبه و کمک به دانشجویان سال آینده دادید.

ایوزیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

استخدام مهندس صنایع 31 تیر 95

پ جولای 21 , 2016
کارفرمایان محترم می توانندآگهی های استخدام خود در زمینه های مرتبط با مهندسی صنایع را به صورت رایگان برای درج در این فهرست به آدرس iedepcrm@gmail.com  ارسال نمایند. آگهی ویژه باشگاه مهندسان صنایع الف ) فرصت کاری: نیاز به فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی صنایع (خانم) دارای خلاقیت و روابط عمومی […]