کنکوریها بخونن

216

مهندسی صنایع و کنکور کارشناسی ارشد این رشته

مهندسی صنایع رشته‌ایست که با طراحی، پیاده سازی و بهبود و کنترل سیستمهای یکپارچه ای از انسان (human)، مواد (material)، اطلاعات (information)، تجهیزات (instrument) و انرژی (energy)مرتبط است. همانطور که از تعریف این رشته پیداست، فارغ التحصیلان این رشته معمولا در فضایی فعالیت می کنند که در حال ایجاد، برنامه ریزی و کنترل بسیاری از فعالیتهای سازمان است و در نتیجه  مهندسین صنایع معمولا ارتباط و تعامل بسیار زیادی با سایر بخشها و افراد سازمان دارند. ماهیت شغل مهندسین صنایع چنان است که مسیر پیشرفت شغلی آن ها به پستهای سازمانی مهم و مدیریتی می رسد و این امر سبب می شود که در این رشته علاوه بر سوابق اجرایی و کاری، مدرک تحصیلی نیز اهمیت زیادی داشته باشد. ارزش مدرک تحصیلی در این رشته سبب شده که درخواست برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر از کارشناسی بسیار بالا باشد، به نحوی که این رشته به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته های مهندسی برای ادامه تحصیل به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد شناخته می شود.

علاوه بر دانشجویان کارشناسی و فارغ التحصیلان رشته مهندسی صنایع، بسیاری از فارغ التحصیلان سایر رشته های مهندسی، در محیطهای کاری خود فعالیتهای مشابه به فعالیتهای مهندسی صنایع انجام می دهد که این امر سبب شده که مهندسی صنایع برای آنها نیز یک گزینه بسیار جذاب برای ادامه تحصیل باشد. همچنین بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه مانند ریاضی و فیزیک نیز، به دلیل اینکه معمولا در صنعت ایران جایگاه مناسبی برای آنها در نظر گرفته نشده است،  به این رشته علاقه زیادی نشان می دهند و سعی می کنند تا از این طریق مسیری برای جذب در صنعت و  بازار کار پیدا کنند.

معرفی گرایشهای کارشناسی ارشد مهندسی صنایع در کنکور ارشد

یکی از مهمترین چالشهایی که داوطبین رشته مهندسی صنایع با آن درگیر هستند، انتخاب گرایشی است که می خواهند در آن شرکت کنند. داوطلبین این رشته می توانند در یکی از کد گرایشهای ۱۲۵۹ یا ۱۲۶۰ شرکت نمایند که هر کدام دارای زیر گرایشهای زیر هستند.

دروس و ضرایب گرایش ۱۲۵۹

دروس تخصصی (۵۰)

آمار و احتمالات (۲۰)

تحقیق در عملیات ۱و۲ (۲۰)

زبان عمومی و  تخصصی (۳۰)

گرایش

۵

۲

۳

۲

مهندسی صنایع

۵

۲

۲

۲

مهندسی مالی

۵

۲

۳

۲

فن آوری

۵

۲

۲

۲

لجستیک

وس و ضرایب گرایش ۱۲۶۰

 

اصول مدیریت (۲۰)

اقتصاد عمومی (۲۰)

تحقیق در عملیات۱ (۲۰)

آمار و احتمالات (۲۰)

ریاضی عمومی ۱و۲

(۲۰)

زبان عمومی و  تخصصی (۳۰)

گرایش

۰

۱

۱

۱

۱

۱

سیستم

۱

۰

۱

۱

۱

۱

بهره وری

۱

۰

۱

۱

۲

۳

آینده پژوهی

(اعداد داخل پرانتز تعداد تستهای هر درس هستند.)

البته باید توجه داشت که  گرایش سیستمهای اجتماعی اقتصادی نیز دارای زیر گرایشهای دیگری نظیر اقتصاد، تحقیق در عملیات و انرژی  می باشد که انتخاب این گرایشها نیز بعد از اعلام نتایج کارشناسی ارشد صورت می گیرد.

صرف نظر از سیلابس دروس و ماهیت این گرایشها داوطلبان برای انتخاب گرایش مورد نظر خود باید نکات زیر را نیز در نظر داشته باشند:

  • بیشتر فارغ التحصیلان کارشناسی ارشداین گرایشها که وارد بازار کار شده اند، اعتقاد دارند که از نظر آینده شغلی چندان تفاوتی بین این گرایشها نیست و عامل اثر گذار در پیشرفت شغلی، مدرک کارشناسی ارشد آنهاست نه گرایش آنها. البته باید در نظر داشت که برخی از این گرایشها مانند مهندسی مالی یا سیستمهای اجتماعی اقتصادی-گرایش اقتصاد، چنان با مهندسی صنایع فاصله دارند که فارغ التحصیلان این گرایشها عملا وارد فعالیتهای اقتصادی و مالی می شوند و از مهندسی صنایع دور می شوند.
  • از نظر ادامه تحصیل در مقطع دکتری نیز دانشجویان و فارغ التحصیلان این گرایشها اعتقاد دارند که معمولا مسیر ادامه تحصیل برای دانشجویان مهندسی صنایع- گرایش مهندسی صنایع تا حدودی روشن تر از سایر گرایشهاست. علت این موضوع این است که اولا درس طراحی سیستمهای صنعتی که یکی از دروس کنکور دکتری است، را دانشجویان گرایش مهندسی صنایع می گذرانند ولی دانشجویان سایر گرایشها این درس را لزوما اخذ نمی کنند. ثانیا تنوع زمینه های گرایش مهندسی صنایع سبب می شود که انتخابهای این دانشجویان برای تعریف پروژه کارشناسی ارشد بیشتر باشد و دانشجویان این گرایش راحتتر و بهتر بتوانند به فعالیتهای پژوهشی خود بپردازند. در نتیجه معمولا رزومه پژوهشی دانشجویان این گرایش قویتر از سایر گرایشهاست. ولی این نکات را نمی توان به عنوان یک قانون همیشگی در نظر گرفت. زیرا فعالیتهای پژوهشی به تواناییها و علاقه افراد نیز بستگی زیادی دارد و همچنین دانشجویان سایر گرایشها می توانند دروس اختیاری خود را چنان اخذ کنند که دروس کنکور دکتری را پوشش دهد و بتوانند یک موضوع پایان نامه مناسب انتخاب نمایند.
  • ظرفیت دانشگاههای دولتی در کد ۱۲۵۹ بیشتر از کد ۱۲۶۰ است. علت این امر این است که بیشتر دانشگاههای معتبر (مانند شریف، امیر کبیر، تهران، علم وصنعت، تربیت مدرس و صنعتی اصفهان) در هر دو گرایش دانشجو جذب می کنند،ولی برخی از دانشگاههای تهران(مانند خواجه نصیر و الزهرا) و بسیاری از دانشگاههای شهرستان (مانند یزد، بوعلی، فردوسی، باهنر کرمان، کردستان و ارومیه) در کد ۱۲۶۰ دانشجو جذب نمی کنند. البته بسیاری معتقدند که تعداد دانشجویان قوی در گرایش ۱۲۵۹ بیشتر از ۱۲۶۰ است و این امر سبب می شود که میزان رقابت در این دو گرایش تفاوت چندانی نداشته باشد.
  • در کنکور کد ۱۲۵۹ وقت آزمون ۱۵۰ دقیقه و در کنکور کد ۱۲۶۰ وقت آزمون ۱۸۰ دقیقه است. همچنین معمولا سطح سوالات کنکور گرایشهای کد ۱۲۵۹ مقداری بالاتر از گرایشهای کد ۱۲۶۰ است. وقت کمتر کنکور کد ۱۲۵۹ و سطح بالاتر سوالات آن سبب می شود تابه افرادی که استرس تاثیر زیادی روی آنها می گذارد و تواناییهای آنها در امتحانهای تشریحی بیشتر از امتحانهای تستی است، پیشنهاد شود تا در گرایشهای کد ۱۲۶۰ شرکت کنند.
  •  فارغ التحصیلان مهندسی صنایع در یکی از ۳ گرایش کد ۱۲۶۰ یعنی گرایش مدیریت سیستم و بهره وری، نمی توانند در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل بدهند (چنین قانونی فعلا برای کنکور دانشگاه آزاد وجود ندارد). این موضوع سبب می شود که رقابت در این گرایش برای فارغ التحصیلان سایر رشته های مهندسی ساده تر شود.

معمولا داوطلبین کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، با درنظر گرفتن این اطلاعات و با توجه به سیلابس و ماهیت این گرایشها، گرایش مورد نظر خود را انتخاب نموده و به برنامه ریزی برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد گرایش انتخابی خود می پردازند.

برنامه ریزی برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

بعد از انتخاب گرایش کنکور کارشناسی ارشد، می توان برنامه ریزی درست و صحیح را یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانست که داشتن اطلاعات درست، استفاده از یک مشاور خوب و گرفتن تجربیات افراد موفق و نا موفق در کنکور را می توان از ارکان آن دانست. البته برنامه ریزی جزئی هر فرد باید بر اساس توانایی ها و ویژگیهای شخصی خود او باشد، ولی شاید بتوان یک اصول کلی برای همه افراد به صورت مشترک بیان نمود که در ادامه به برخی نکات آن پرداخته می شود:

  • زمان بندی کلی برای خواندن درسها را می توان به سه دوره اصلی تقسیم کرد. دوره اول بازه زمانی است که ابتدای آن، زمانی است که دانشجویان مطالعه برای کنکور کارشناسی ارشد را شروع می کنند و انتهای آن تقریباً اواسط مهر است. دوره دوم تقریبا از اواسط مهر شروع و در اواسط دی به پایان می رسد. دوره سوم هم از اواسط دی شروع و تا کنکور سراسری که اواخر بهمن است ادامه می یابد.
  • بسیاری از دانشجویان و رقبای اصلی از اواسط تیر که پایان فصل امتحانات و شروع کلاس های آمادگی کنکوراست شروع به مطالعه برای کنکور ارشد صنایع می کنند که دوره اول برای آنها یک دوره تقریبا ۳ ماهه است که این دوره ۳ ماهه از مهمترین مقاطع کنکور است که به زمان کاشت معروف است. هر چه دانشجویان در این مقطع بیشتر، بهتر و با برنامه تر زحمت بکشند، دوره های بعدی را راحتتر می توانند ادامه دهند. پایان این دوره از این بابت بسیار مهم ایست که از اواسط مهر دانشجویان معمولا سعی می کنند تا برنامه خود را مطابق با کنکور های آزمایشی پیش ببرند. در دوره اول معمولا به دانشجویان توصیه می شود که همه درسها را با هم شروع نکنند. زیرا این کار سبب می شود که به دلیل حجم زیاد دروس، در انتهای دوره یعنی در اواسط مهر، آنها با تعداد زیادی درس نیمه کاره  دوره اول را به پایان برسانند که احتمالا این اتفاق مشکلاتی در زمان کنکورهای آزمایشی برای آنها ایجاد خواهد کرد. در واقع در این شرایط معمولا در کنکورهای آزمایشی چهارم به  بعد (از یک چهارمِ سوم به بعد) آنها با حجم زیادی از مطالبی مواجه می شوند که در دوره اول هیچ مطالعه ای رو آنها نداشته اند. به داوطلبین کد ۱۲۵۹ توصیه می شود که علاوه بر زبان (که آن را روزانه و به صورت مستمر مطالعه می کنند) دروس آمار و احتمالات و تحقیق در عملیات، به علاوه دو یا نهایتا ۳ تا از دروس تخصصی را در دوره اول مطالعه کنند و سعی کنند حتما آنها را در انتهای دوره به اتمام برسانند. در این دوره اگر تمام تستهای کتابهای معرفی شده زده نشوند، ایرادی ندارد ولی باید سعی شود که درسها مفهمومی و عمیق خوانده شوند و در پایان دوره حتما یک دور تمام شوند. پیشنهاد می شود که در این دوره حداقل نیمی از تستهای منابع معرفی شده دوره اول برای دروس آمار و تحقیق زده شوند. ولی برای دروس تخصصی که در این دروه مطالعه می شود (که معمولا به دلیل حجم مطالب و نکات، داوطلبین دروس طرحریزی واحدهای صنعتی و کنترل موجودیها را انتخاب می کنند)، اگر کمتر از نیمی از تستهای منابع معرفی شده هم زده شوند، مشکل خاصی ایجاد نمی شود و باقی تستها را می توان در دوران آزمونها زد. همچنین باقی درسها را می توان همزمان با آزمونهای آزمایشی مطالعه نمود که چون تعداد زیادی از درسها در دوره اول مطالعه شده اند، پیش بردن درسهای باقیمانده با آزمونها کار چندان سختی نخواهد بود. برای داوطلبین کد ۱۲۶۰ نیز پیشنهاد مشابهی وجود دارد، با این تفاوت که به داوطلبین این گرایشها توصیه می شود که دروس آمار و احتمالات، تحقیق در عملیات و ریاضی ۱ و ۲ را در تابستان مطالعه کنند و نیمی از تستهای منابع معرفی شده برای این دروس در دوره اول را بزنند و باقی تستهای این منابع به علاوه باقی درسها را در دوره دوم و همزمان با آزمونها مطالعه کنند. در این دوره پیشنهاد می شود که داوطلبین در یک روز تنها به مطالعه یک درس نپردازند و سعی کنند در هر روز ۲ یا ۳ درس را مطالعه کنند.
  • برنامه ریزی برای دوره دوم معمولا کار پیچیده ای نیست، زیرا برنامه آزمونهای آزمایشی که توسط مشاورین و مدرسین با تجربه در این رشته طراحی گردیده است، مسیر مطالعه را برای داوطلبین طوری مشخص می کند که هم دروسی که در دوره اول مطالعه شدند (که معمولا دروس سختتری از سایر دروس هستند) چندین بار دوره شوند و هم سایر دروسی که در دوره اول خوانده نشدند، در دوره دوم مطالعه و دوره شوند. در این دوره نیز پیشنهاد می شود که داوطلبین در یک روز تنها به مطالعه یک درس نپردازند و سعی کنند در هر روز ۲ یا ۳ درس را مطالعه کنند.
  • دوره سوم که تقریبا از اواسط دی ماه تا کنکور ادامه می یابد، همزمان با آزمونهای جامع و مرحله برداشت است. در این مرحله باید سعی شود که تمامی دروس مطالعه شده در دوره های قبل و نکات مربوط به آنها با برنامه و سرعت بالایی دوره شوند و تعداد زیادی تست جامع (و نه طبقه بندی شده) زده شود. هر چه در این دوره نکات به طرز بهتر و بیشتری تکرار شوند و تستهای جامع بیشتری زده شود، داوطلب باید انتظار نتیجه بهتری داشته باشد. در این دوره، معمولا داوطلبین حجم مطالعه خود را نسبت به دوره های قبل بیشتر می کنند و بهتر است در یک روز از بیشتر دروس تست جامع بزنند.

در پایان این قسمت نیز چند نکته ساده و کلیدی در مورد برنامه ریزی دوران کنکور بیان می شوند:

  • داوطلبان عزیز بهتر است سعی کنند تا درس زبان را روزانه و بصورت مستمر (مثلاً روزی ۱ ساعت) از روی منابع معرفی شده مطالعه کنند. درس زبان عمومی بهتر است هر چه سریعتر و از دوره اول شروع شود. ولی درس زبان تخصصی را می توان از دوره دوم و همزمان با آزمونها مطالعه نمود.
  • میزان مطالعه روزانه و هفتگی مورد نیاز برای هر نفر متفاوت است و نمی توان یک عدد مشترک برای همه افراد پیشنهاد داد. مساله مهم این است که کلیات برنامه بیان شده در ۳ دوره اجرا شوند که افراد مختلف با توجه به تواناییهای خود، به زمانهای متفاوتی برای اجرای آن نیاز دارند.
  • در دوره اول تستها را در وقت نزنید و قصد امتحان گرفتن از خود نداشته باشید. در این دوره فقط هدف را یادگیری قرار دهید.
  • در هر هفته از هر دوره باید سعی شود که مقداری از تمامی دروس برنامه ریزی شده برای آن دوره مطالعه شوند.
  •  بسیاری از داوطلبان در حین دوره اول سعی می کنند تا به طور مستمر مطالب مطالعه شده در روزهای قبل را مرور کنند. اگر چنین برنامه ای را اجرا می کنید فراموش نکنید که حجم مرور مطالب در این دوره نباید چنان شود که سرعت مطالعه شما طوری کم شود که درسها در پایان دوره تمام نشوند. همچنین تستهای زده شده را به چند قسمت تقسیم کنید. تستهای ساده، تستهای سخت و تستهای نکته دار. در هنگام مرور فصلهای قبل در دوره اول، مرور تستهای نکته دار بسیار مهمتر از مرور تستهای سخت است.
  •  داوطلبینی که یک بار در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده اند و برای دومین بار می خواهند این کار را انجام دهند نیز باید سعی کنند که زمان تابستان را از دست ندهند و مانند داوطلبین سال اول درسهای پیشنهاد شده برای دوره اول را تا قبل اواسط مهر مطالعه کنند.
  •  در تمام ۳ دوره بیان شده سعی کنید از کمک مشاورین  و افراد با تجربه در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع استفاده کنید.

 

ایوزیان

216 دیدگاه برای “کنکوریها بخونن

  1. با سلام.
    من دانشجوی رشته ریاضی هستم.سال آخر.میخوام ارشد از صنایع کنکور بدم.نمیدونم چه درسایی اهمیت بالایی دارن.اول از کدوم درس شروع کنم؟
    ممنون میشم راهنماییم کنین.اطلاعات زیادی ندارم.

    1. سلام. چون تعداد درسهای سیستم کمه، همش مهمه و باید همه رو بخونین. ولی بین درسها، اقتصاد آسونتره. تحقیق حجمش از آمار و ریاضی کمتره.
      زبان عمومی هم کار بلند مدت می خواد. مثلا از الان تا کنکور روزی ۱ ساعت.

  2. سلام
    استاد ایوزیان من یه سوال غیر صنایعی داشتم ممنون میشم اگر میتونید من رو راهنمایی بفرمایید
    من به همراه خواهرم در جلسه مشاوره گروهی شما شرکت کردم خواهر من مهندس معمار هست و میخواد در کنکور ارشد سال آینده شرکت کنه قبلا در جلسات مشاوره آکادمی تخصصی معماری شرکت کرده بود ولی برخلاف مجموعه شما موسسه خوبی نبودن و بیشتر دنبال تبلیغ کلاس هاشون و نفع مالی خودشون بودن تا شرایط دانشجوها جایی رو میشناسین که به خوبی سایت و موسسه شما راهنمای واقعی برای دانشجوهای معماری باشه و بشه به توصیه هاشون اعتماد کرد؟

    1. سلام.
      متاسفانه با کنکور ارشد معماری آشنایی ندارم.

  3. سلام استاد
    من سال آینده از دانشگاه پیام نور مشهد مهندسی صنایع فارغ التحصیل می شم. باید کنکور بهمن ۹۳ رو شرکت کنم.همزمان با ترمی که کنکور دارم باید ۱۵-۱۷ واحد بردارم. شغلم تدریس زبان انگلیسی تا سطوح پیشرفته هم هست یعنی واسه کنکور به بالای ۸۰٪ انگلیسی امید دارم. دروس آمار و تحقیق تسلط بالایی ندارم اما فهم خوبی دارم. می خواستم بدونم از کی شروع کنم. کلاس شما و آقای زاهدی رو می خوام بیام. می خواستم این دوره بهمن رو بیام اما دوستم گفت زوده خسته می شی. می خواستم بدونم ترم تابستونم کلاس شما و آقای زاهدی پشت سرهم و ۵شنبه و جمعاس؟ چون فقط ۴شنبه می تونم از مشهد حرکت کنم و شنبه باید مشهد باشم. چجوری می تونم از مشهد باتون چند دقیقه مشاوره داشته باشم. می خوام همه رو متعجب کنم و از پیام نور برم شریف !!!

  4. سلام استاد وقتتون بخیر…دانشجوی کارشناسی صنایع هستم پیامنور رشت…میخوام از الان شروع کنم واسه ارشد سال اینده…نمی دونم با چه درسی شروع کنم به نظرتون با امار و تحقیق شروع کنم خوبه؟ و با توجه به اینکه ما شهرستانیها به شما اساتید خوب ومجرب دسترسی نداریم متاسفانه و نمی تونیم توو کلاساتون شرکت کنیم ایا خوندن دو جلد امار تالیف خودتون کفایت میکنه واسه زدن حداقل ۴۰ ۵۰ درصدی این درس تو کنکور؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ممنون میشم جواب بدین

    1. سلام.
      اگه درستون تموم شده و الان واحد ندارید، با آمار و تحقیق و زبانن عمومی شروع کنین. حتما هر روز ۱ ساعت زبان بخونین. جزوه آمار من و آقای زاهدی رو گیر بیارید و جزوه رو بخونین و بعد هر فصل از کتابامون یه مقدار تست بزنین.

  5. سلام استاد . خدا قوت !
    استاد من تازه شروع به خوندن آمار و احتمال کردم ، واقعیتش علاقه ای به این درس ندارم اما برای اینکه تو کنکور (صنایع-سیستم های اقتصادی …) سفید نزنم تصمیم گرفتم بخونم . میشه راهنمایی کنید که با توجه به این زمان محدود کدوم فصول اهمیت بیشتری داره که فقط برای اون فصل ها وقت بذارم ؟ حداقل بتونم درصد کمی هم شده تو کنکور بزنم …
    تشکر

    1. سلام.
      نمی تونم برای کوتاه مدت راه ساده ای بدم. احتمال و آمار مطالبش پیوستگی داره و نمیشه جاهای خاصی از اون رو خوند. تو درسهایی مثل طرحریزی میشه ولی تو آمار نه. باید از اول بخونی. می تونی فصلهای ۱تا ۳ رو بدون تست فقط متن بخونی و از بقیش تست بزنی. ولی پیوستگی فصلها باید حفط شه.

  6. با سلام
    فارغ التحصیل مکانیک سال ۷۷ هستم
    سال ۸۰ کنکور ۱۲۶۰ دادم
    با اینکه نخونده بودم و فقط ریاضی ۷۰ زده بودم رتبه خوبی نیاوردم
    امسال قصد دارم ۱۲۶۰ شرکت کنم
    میخاستم ببینم وقت دارم
    یا برای سال آینده سرمایه گذاری کنم
    با تشکر
    ارادتمند مهران

    1. سلام.
      فکر کنم برای امسال اگه بخواین تازه شروع کنین، کارتون خیلی خیلی برای دولتی ها سخته. یا باید برای غیر انتفاعی و مجازی و آزاد برنامه ریزی کنین یا اینکه برای سال بعد سراسری.

  7. با سلام و احترام
    من دانشجوی ترم ۱ کارشناسی ناپیوسته ( علمی کاربردی ایران خودرو ) در رشته مهندسی لجستیک و زنجیره تامین هستم. در این رشته تقریباً بجر مبحث طرح ریزی، مابقیه دروس کنکور ارشد صنایع رو میخونیم.
    با توجه به اینکه من حدود ۱٫۵ سال تا آزمون ارشد ۹۳ وقت دارم چه جور مطالعه ای را برای بنده پیشنهاد میکنید.
    لازم به ذکر هستش که من کتاب موجودی ۱ شیر محمدی رو کامل خوندم ( تقریباً مسلطم ). تحقیق رو میخوام فعلاً با حمدی طه شروع کنم ( چون کتابش را از قبل تهیه کرده ام). زبانم خیلی خوبه ( بجز گرامر که صفرم، تست های دیگه رو به راحتی ۱۰۰ میزنم. در حد لالیگا !!! ). کنترل پروژه رو تقریباً باهاش آشنا هستم.
    اما آمار مهندسی و کیفیت خیلی ضعیفم. ( از آمار نفرت دارم ) و برای هیچ یک فعلاً کتابی تهیه نکردم ولی یه جزوه آمار برای مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه علم و صنعت دارم که میخوام شروع کنم به خوندن.
    میبخشید که یکم زیاد شد.
    ممنون از کمکتون.

  8. سلام استاد
    یه سوال. دروس تخصصی ضریب ۵ داره یعنی چی؟ یعنی هر کدوم از دروس تخصصی ضریب ۱ داره و تجمعیه یاهر کدوم ضریب ۵ دارن؟

    1. سلام.
      تقریبا.
      از همه این درسها با هم یک درصد تعیین میشه، و بعد تبدیل به تراز میشه بعد به تراز این درس اهمیت ۵ میدن.

  9. سلام استاد.
    یه بار کامنت گذاشتم جواب ندادین خواهش می کنم جوابمو بدین.
    رشته صنایع – تحلیل رو تو دانشگاه علوم و فنون تو سال ۸۳ فارغالتحصیل شدم. چون شاغلم تا حالا دیگه دست به کتابا نزدم. الان تصمیم گرفتم وایه ارشد بخونم. محل زندگی و کارم ساری هست. ارادم قویه. باید قبول شم.
    فردا میخوام برم همه کتابایی رو که معرفی کردین بخرم و شروع کنم. اونارو بخونم کافیه؟ حجمش زیاده؟ میرسم بخونم؟ روزی چند ساعت بخونم خوبه؟ چه توصیه ای برام میکنین؟

  10. سلام استاد خسته نباشین.واسه زبان عمومی ۵۰۴ وتافل کافیه یاکتاب دیگه ای هم بخونم؟ درس آماروتحقیق هم مثل زبان باید روزانه بخونم ؟

    1. سلام. تستای جهانشاهی رو هم حتما بزنین. درس آمار و تحقیق رو لازم نیست حتما هر روز بخونین.

  11. سلام استاد
    من ترم آخر صنایع تحلیلل هستم میخواستم ببینم میتونم ارشد سیستم های اقتصادی اجتماعی رو شرکت کنم ؟ چون وقت درس خوندن زیا ندارم به خاطر منابع کمش انتخابش کردم که بتونم براش وقت بذارم!

    1. سلام.
      سیستمهای اجتماعی اقتصادی می تونید. بهره وری نمی تونید.

  12. استاد سلام
    من ترم دیگه درسم تموم میشه و میخواهم برای ارشد بخوانم زبان را هز روز مطالعه دارم من در درسای تحقیق در عملیات و طرح ریزی و کنترل موجودی تقریبا خوب هستم البته از نظر نمره درسیم…
    میخواستم بدانم چه درسهایی را باید شروع کنم آیا باید کتابهایی را که جزء منابع قرار داده اید را بگیرم و مطالعه کنم؟؟
    من در شهرستان هستم آقای دکتر اگر امکانش هست من را راهنمایی کنید ممنون.

    1. سلام.
      منابعی که تو سایت معرفی کردم رو بخونین. زودتر هم شروع کنین. خیلی کار امروز رو به فردا نندازید.

  13. سلام دکتر
    من لیسانس ریاضی کاربردی هستم و ۵ سال قبل فارغ التحصیل شدم و توی کنکور پارسال شرکت کردم رتبه ام ۱۰۲۰ شد حدود ۲ سال هم در زمینه برنامه ریزی تولید توی کارخونه کار کردم ولی به جهت ارتقای شغلی برا ارشد تلاش کردم الان واقعا سر در گم هستم که آیا ارشد آزاد یا یک دانشگاه غیر انتفاعی ارزش رفتن داره یا نه البته من واینکه برای ادامه تحصیل من که غیر صنایعی هستم چه مشکلاتی خواهم داشت و چه درسهایی رو باید مسلط باشم …لطفا کمکم کنید

  14. سلام استاد
    ببخشید امکانش هست برای من گرایشهای کد۱۲۶۰ را توضیح دهید من ترم ۵ هستم و دارم آماده میشوم برای ارشد.
    میخوام بدون بهره وری یا آینده پژوهی یعنی چی؟
    گرایش الان بنده تحلیل سیستم ها است.
    تشکر

    1. سلام.
      از چه بابت؟ اینجا رو دیدی؟

      http://eyvazian.ir/1391/09/06/3656/

      بهره وری که نمی تونین شرکت کنین (برای صنایعیها مجاز نیست). آینده پژوهی هم ظرفیتش خیلی کمه.)
      بهتره فعلا درسهای مشترک مثل زبان و آمار و تحقیق رو خوب بخونی. مخصوصا زبان.

  15. سلام مجدد به شما
    آقای دکتر من قبلا ازتون خواسته بوم راهنماییم کنید که باتوجه به اینکه شاغل هستم میشه امیدوار باشم قبول بشم ممنونم از جوابتون واینکه وقت گذاشتید. میتونم ازتون خواهش کنم بهم بگید چطوری برنامه ریزی کنم واسه خوندن؟چندساعت در روز میتونه واسه من که شاغل هستم مفید باشه؟ و آیا با توجه به اینکه ۳سال از درس دور بودم کلاس رفتن کمکم میکنه یا نه؟و اگه مفیده بهتره چه کلاسی رو برم یا اصلا چندتا درس رو برم؟واقعا ممنون که وقت میذارید و راهنمایی میکنید.

    1. سلام.
      اگه تتهرانید که کلاس براتون خوب بود. مخصوثا شما که شاغل و گرفتارید و وقت کمتری دارید. ولی الان دیگه کلاسای تابستون شروع شده.
      کدوم گرایش هستید؟ من جای شما بودم فعلا خیلی با درسای زیادی شروع نمی کردم و فعلا مثلا با ۲ تا درس شروع می کردم (البته بجز زبان چون اون رو هر روز باید بخونین). بعد ۲-۳ هفته که خوندید، یه گزارشی باید بدید تا ببینیم چقدر جلو رفتید.

  16. سلام آقای دکتر
    من فارغ التحصیل ریاضی کاربردی هستم ۴ساله فارغ التحصیل شدم سال اول شرکت کردم قبول نشدم بعد ش مشغول به کار شدم توی یه شرکت.حالا دوباره میخوام کنکور صنایع شرکت کنم با توجه به اینکه سرکار میرم . الانم تیرماه داره تموم میشه به نظرتون میتونم امیدوار باشم ؟پیشنهادتون چیه؟لطفا راهنماییم کنید.ممنونم

    1. سلام.
      به نظرم اگه خوب تلاش کنید، کار نشد نداره. باور کنین میشه تو سختی هم سراسری قبول شد ولب اگه خدای نکرده، نشد، حتی ارشد دانشگاه آزاد هم می تونه به پیشرفت شغلی شما کمک کنه ایشالا.

  17. سلام استاد
    من فارغ تحصیل مهندسی صنایع از دانشگاه خواجه نصیر هستم .می خواستم بپرسم تو تابستون روزی ۵ تا۶ ساعت مطالعه کمه؟
    و اینکه من نمی تونم در کلاس ها شرکت کنم اما حتما کنکور آزمایشی ها رو شرکت میکنم به نظرتون میتونم رتبه خوبی بگیرم؟

    1. سلام
      نه کم نیست. البته از اونجایی که تابستون اکثر بیکار هستند واقعا میشه بیشتر خوند که اگه میتونید سعی کنید زمان بیشتری صرف مطالعه کنید

  18. سلام آقای دکتر
    واسه زبان عمومی لازم نیست کتاب ۵۰۴ روبخونم؟یعنی کتاب زیرذره بین(نگاه دانش)کفایت میکنه؟
    اون تستهایی که گفتین باید تودوره اول بزنیم از همون کتاب اصلی خودتونه یا کتابای متفرقه؟

    1. سلام.
      ۵۰۴ رو نمی خواد بخونین.
      تستای آمار هم تو دور اول از کتاب خودم بزنین.

  19. سلام . رشته من ریاضی کاربردی می خوام برای ارشد مدیریت سیستم و بهره وری بخونم ریاضی ۱و۲و تحقیق در عملیات۱ و مبانی احتمال(کتاب بهبودیان) و احتمال ۱(کتاب سعید قهرمانی)و روش آماری( کتاب دکترپارسیان) (درسای کارشناسی ریاضی ) پاس کردم اما درس اصول مدیریت نمی دونم چیه و اینکه این آمارهایی که من گذروندم می تونن به من کمک کنن برای آمار مهندسی . خواشا راهنماییم کنین . این درسایی که نخوندم کی شروع کنم بهتره .ممنون به خاطر سایت مفیدتون.

    1. سلام.
      آماری که به شما درس دادن همون آماریه که به بچه های صنایع درس میدن. پس از این بابت از اونا عقب نیستید. ولی آمار کنکور خیلی فراتر از اون چیزیه که تو دانشگاه درس میدن. مخصوصا تو قسمت احتمالش. یعنی تو دانشگاه معمولا نمیشه همه چیز رو درس داد و وقت نیست. من خودم تو علم و صنعت که درس میدادم، نهایت ۵۰-۶۰ درصد مطالبی مه الان برا کنکور درس میدم رو می رسیدم بگم. یعنی کلیات رو می گفتیما. تو جزییات کمتر وقت می ذاشتیم.
      مدیریت سخت نیست. نگرانش نباش. بقیه درسها رو زودتر شروع کن و سعی کن تا آخر تابستون یه دور بخونیشون. زبان رو مستمر هر روز یک ساعت بخون. بقیه درسها رو هم در طول هفته بخون. از منابعی که تو سایت معرفی کردم.

  20. سلام…
    من اهل شهر ساری هستم…در ابتدا قصد شرکت در کلاس رو نداشتم اما حس کردم که اگه در کلاس شرکت کنم شاید محرکی برای تموم کردن درسا تو تابستون باشه ،که امیدوارم فکرم درست باشه….توو کلاسای تحقیق و آمار آقای خاکبازان توو شهر بابل ثبت نام کردم که هر دوهفته یکبار از صبح تا غروب ساعت۷ توو ۳ روز برگزار میشه ..شاید خواسته زیادی باشه اما میخام یه برنامه درست و مشخص داشته باشم برای خووندن مثل برنامه ای که خانم سمانه توو یکی از کامنتهای بالا گذاشته اما به کسی دسترسی ندارم که بهم کمک کنه….مثلا دقیق بدوونم که امروز سه شنبه صبح که کلاس ندارم چند ساعت آمار بخونم ،بعدش این کتاب تخصصی،فردا صبح تحقیق رو با این کتاب تخصصی …خیلی توو سایت شما گشتم،مطالب خوبی بود اما..
    میدونم خواسته زیادیه ولی اگه بنظرتون خواستم مسخره نیومد …یا چه میدونم دلتون بحال من سوخت راهنماییم کنید…
    امیدوارم بی ادبی نکرده باشمو ناراحت نشده باشین….این رو هم درک میکنم که شما آدم بزرگی هستین و سرتون شلوغه… هر روز مشاوره های زیادی دارین….ولی برای من که به کسی دسترسی ندارم این کامنت تیریه در تاریکی…….
    ببخشید،من ترم آخرم که همین چند روز پیش بوده،کتاب مونتگومری رو تقریبا یه بار خوندم توو تابستون بخونم که تثبیت شه یا نه طبق مطلبی که تووسایتتون نوشته بذارم برای بعد،خیلی دو دلم که کلاس زبان عمومی رو شرکت کنم یا نه؟
    بازم ببخشید…میدونم این برنامه دقیقی که من خواستم هم خیلی دقیقه و هم هزینه بر…و در اوج پررویی …پس بهتون حق میدم که جواب ندین یا کلی جواب بدین….

    1. سلام.
      کلاسای آقای خاکبازان رو حتما برید. ولی اینجوری برنامه ریزی کردن فرد به فرد فرق می کنه. اگه میشد یه برنامه اینجوری بذاریم که برای همه قابل استفاده باشه که حتما این کار رو می کردیم. یه نفر هست که هر روز بیشتر از ۲ درس نمی تونه بخونه. یه نفر تو هر رو ۴ تا درس می خونه. بستگی به آدمش داره.
      آمار و تحقیق خیلی مشکل نداری. چون تو کلاس بهت میگن چیکار کن. بیشتر مشکلت تو دروس دیگه هست.بایئ ۲-۳ ت اتخصصی رو تو برنامت بگنجونی. مثلا من میگم ۳۰-۴۰ درصد از کل وقتی که تو خنه درس می خونی رو بذار برای ۲-۳ تا تخصصی و بقیش رو بذار برای آمار و تحقیق. روزی ۱ ساعت زبان بجز اینا می خونی و با زبان عمومی شروع می کنی.
      از تایمی که هر روز (بجز زبان) می خونی باید ۱۰-۱۵ درصدش رو بذاری برای دوره. این دوره می تونه هر هفته آخر هفته باشه یا هر روز. بستگی داره که با کدوم راحتتری. با شروع کلاسا از آقای خاکبازان هم می تونی مشاوره بگیری.
      ولی باور کن به هیشکی تا حالا نگفتم هر رو صبح چی بخونی و عصر چی بخونی.

    2. سلام… کلاس های آمار و تحقیق آقای خاکبازان توو بابل از ۲۲ تیر شروع میشه و کلاس آقای فرید هم دیر تر از اون …راستش نمیدونم چیکار کنم یا بهتر بگم از کجا شروع کنم….
      ببخشید اینکار درستیه که طرح ریزی (یا کتابای دیگه) رو از فصل هایی شروع کنم که فرمولیه یا نه،فصل به فصل و به ترتیب باید جلو رفت……

    3. سلام، برای کلاس ها که نیازی به کار خاصی نیست فقط با کلاس پیش برید هر چی بهتون میگن و عمل کنید، زبان و خودتون کم کم شروع کنید، با کتاب تافل یا کتاب اقای جهانشاهی، طرح ریزی کتاب اقای نیکوفکر و بخونید، اول فصول ۵ و ۶ و ۷و ۸ بعد استقرار دستی بعد مکان یابی باد برگردید از فصل ۹ تا انتها هر چی و نگفتم مطالعه کنید و بعد برگردید فصول اول و بخونید، موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

ویژه: اطلاعات رتبه قبولی سال 1391 گرایش مهندسی صنایع

س نوامبر 27 , 2012
اطلاعیه دپارتمان: با توجه به درخواست شما عزیزان مبنی بر قرار دادن اطلاعات رتبه-قبولی سال ۱۳۹۱ رشته مهندسی صنایع (۱۲۵۹ و ۱۲۶۰) این اطلاعات بر روی سایت موسسه قرار گرفته است. از کلیه داوطلبانی که در تکمیل این اطلاعات ما را یاری نمودند کمال تشکر را داریم. همچنین این داده […]