کنکوریها بخونن

216

مهندسی صنایع و کنکور کارشناسی ارشد این رشته

مهندسی صنایع رشته‌ایست که با طراحی، پیاده سازی و بهبود و کنترل سیستمهای یکپارچه ای از انسان (human)، مواد (material)، اطلاعات (information)، تجهیزات (instrument) و انرژی (energy)مرتبط است. همانطور که از تعریف این رشته پیداست، فارغ التحصیلان این رشته معمولا در فضایی فعالیت می کنند که در حال ایجاد، برنامه ریزی و کنترل بسیاری از فعالیتهای سازمان است و در نتیجه  مهندسین صنایع معمولا ارتباط و تعامل بسیار زیادی با سایر بخشها و افراد سازمان دارند. ماهیت شغل مهندسین صنایع چنان است که مسیر پیشرفت شغلی آن ها به پستهای سازمانی مهم و مدیریتی می رسد و این امر سبب می شود که در این رشته علاوه بر سوابق اجرایی و کاری، مدرک تحصیلی نیز اهمیت زیادی داشته باشد. ارزش مدرک تحصیلی در این رشته سبب شده که درخواست برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر از کارشناسی بسیار بالا باشد، به نحوی که این رشته به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته های مهندسی برای ادامه تحصیل به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد شناخته می شود.

علاوه بر دانشجویان کارشناسی و فارغ التحصیلان رشته مهندسی صنایع، بسیاری از فارغ التحصیلان سایر رشته های مهندسی، در محیطهای کاری خود فعالیتهای مشابه به فعالیتهای مهندسی صنایع انجام می دهد که این امر سبب شده که مهندسی صنایع برای آنها نیز یک گزینه بسیار جذاب برای ادامه تحصیل باشد. همچنین بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه مانند ریاضی و فیزیک نیز، به دلیل اینکه معمولا در صنعت ایران جایگاه مناسبی برای آنها در نظر گرفته نشده است،  به این رشته علاقه زیادی نشان می دهند و سعی می کنند تا از این طریق مسیری برای جذب در صنعت و  بازار کار پیدا کنند.

معرفی گرایشهای کارشناسی ارشد مهندسی صنایع در کنکور ارشد

یکی از مهمترین چالشهایی که داوطبین رشته مهندسی صنایع با آن درگیر هستند، انتخاب گرایشی است که می خواهند در آن شرکت کنند. داوطلبین این رشته می توانند در یکی از کد گرایشهای ۱۲۵۹ یا ۱۲۶۰ شرکت نمایند که هر کدام دارای زیر گرایشهای زیر هستند.

دروس و ضرایب گرایش ۱۲۵۹

دروس تخصصی (۵۰)

آمار و احتمالات (۲۰)

تحقیق در عملیات ۱و۲ (۲۰)

زبان عمومی و  تخصصی (۳۰)

گرایش

۵

۲

۳

۲

مهندسی صنایع

۵

۲

۲

۲

مهندسی مالی

۵

۲

۳

۲

فن آوری

۵

۲

۲

۲

لجستیک

وس و ضرایب گرایش ۱۲۶۰

 

اصول مدیریت (۲۰)

اقتصاد عمومی (۲۰)

تحقیق در عملیات۱ (۲۰)

آمار و احتمالات (۲۰)

ریاضی عمومی ۱و۲

(۲۰)

زبان عمومی و  تخصصی (۳۰)

گرایش

۰

۱

۱

۱

۱

۱

سیستم

۱

۰

۱

۱

۱

۱

بهره وری

۱

۰

۱

۱

۲

۳

آینده پژوهی

(اعداد داخل پرانتز تعداد تستهای هر درس هستند.)

البته باید توجه داشت که  گرایش سیستمهای اجتماعی اقتصادی نیز دارای زیر گرایشهای دیگری نظیر اقتصاد، تحقیق در عملیات و انرژی  می باشد که انتخاب این گرایشها نیز بعد از اعلام نتایج کارشناسی ارشد صورت می گیرد.

صرف نظر از سیلابس دروس و ماهیت این گرایشها داوطلبان برای انتخاب گرایش مورد نظر خود باید نکات زیر را نیز در نظر داشته باشند:

  • بیشتر فارغ التحصیلان کارشناسی ارشداین گرایشها که وارد بازار کار شده اند، اعتقاد دارند که از نظر آینده شغلی چندان تفاوتی بین این گرایشها نیست و عامل اثر گذار در پیشرفت شغلی، مدرک کارشناسی ارشد آنهاست نه گرایش آنها. البته باید در نظر داشت که برخی از این گرایشها مانند مهندسی مالی یا سیستمهای اجتماعی اقتصادی-گرایش اقتصاد، چنان با مهندسی صنایع فاصله دارند که فارغ التحصیلان این گرایشها عملا وارد فعالیتهای اقتصادی و مالی می شوند و از مهندسی صنایع دور می شوند.
  • از نظر ادامه تحصیل در مقطع دکتری نیز دانشجویان و فارغ التحصیلان این گرایشها اعتقاد دارند که معمولا مسیر ادامه تحصیل برای دانشجویان مهندسی صنایع- گرایش مهندسی صنایع تا حدودی روشن تر از سایر گرایشهاست. علت این موضوع این است که اولا درس طراحی سیستمهای صنعتی که یکی از دروس کنکور دکتری است، را دانشجویان گرایش مهندسی صنایع می گذرانند ولی دانشجویان سایر گرایشها این درس را لزوما اخذ نمی کنند. ثانیا تنوع زمینه های گرایش مهندسی صنایع سبب می شود که انتخابهای این دانشجویان برای تعریف پروژه کارشناسی ارشد بیشتر باشد و دانشجویان این گرایش راحتتر و بهتر بتوانند به فعالیتهای پژوهشی خود بپردازند. در نتیجه معمولا رزومه پژوهشی دانشجویان این گرایش قویتر از سایر گرایشهاست. ولی این نکات را نمی توان به عنوان یک قانون همیشگی در نظر گرفت. زیرا فعالیتهای پژوهشی به تواناییها و علاقه افراد نیز بستگی زیادی دارد و همچنین دانشجویان سایر گرایشها می توانند دروس اختیاری خود را چنان اخذ کنند که دروس کنکور دکتری را پوشش دهد و بتوانند یک موضوع پایان نامه مناسب انتخاب نمایند.
  • ظرفیت دانشگاههای دولتی در کد ۱۲۵۹ بیشتر از کد ۱۲۶۰ است. علت این امر این است که بیشتر دانشگاههای معتبر (مانند شریف، امیر کبیر، تهران، علم وصنعت، تربیت مدرس و صنعتی اصفهان) در هر دو گرایش دانشجو جذب می کنند،ولی برخی از دانشگاههای تهران(مانند خواجه نصیر و الزهرا) و بسیاری از دانشگاههای شهرستان (مانند یزد، بوعلی، فردوسی، باهنر کرمان، کردستان و ارومیه) در کد ۱۲۶۰ دانشجو جذب نمی کنند. البته بسیاری معتقدند که تعداد دانشجویان قوی در گرایش ۱۲۵۹ بیشتر از ۱۲۶۰ است و این امر سبب می شود که میزان رقابت در این دو گرایش تفاوت چندانی نداشته باشد.
  • در کنکور کد ۱۲۵۹ وقت آزمون ۱۵۰ دقیقه و در کنکور کد ۱۲۶۰ وقت آزمون ۱۸۰ دقیقه است. همچنین معمولا سطح سوالات کنکور گرایشهای کد ۱۲۵۹ مقداری بالاتر از گرایشهای کد ۱۲۶۰ است. وقت کمتر کنکور کد ۱۲۵۹ و سطح بالاتر سوالات آن سبب می شود تابه افرادی که استرس تاثیر زیادی روی آنها می گذارد و تواناییهای آنها در امتحانهای تشریحی بیشتر از امتحانهای تستی است، پیشنهاد شود تا در گرایشهای کد ۱۲۶۰ شرکت کنند.
  •  فارغ التحصیلان مهندسی صنایع در یکی از ۳ گرایش کد ۱۲۶۰ یعنی گرایش مدیریت سیستم و بهره وری، نمی توانند در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل بدهند (چنین قانونی فعلا برای کنکور دانشگاه آزاد وجود ندارد). این موضوع سبب می شود که رقابت در این گرایش برای فارغ التحصیلان سایر رشته های مهندسی ساده تر شود.

معمولا داوطلبین کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، با درنظر گرفتن این اطلاعات و با توجه به سیلابس و ماهیت این گرایشها، گرایش مورد نظر خود را انتخاب نموده و به برنامه ریزی برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد گرایش انتخابی خود می پردازند.

برنامه ریزی برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

بعد از انتخاب گرایش کنکور کارشناسی ارشد، می توان برنامه ریزی درست و صحیح را یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانست که داشتن اطلاعات درست، استفاده از یک مشاور خوب و گرفتن تجربیات افراد موفق و نا موفق در کنکور را می توان از ارکان آن دانست. البته برنامه ریزی جزئی هر فرد باید بر اساس توانایی ها و ویژگیهای شخصی خود او باشد، ولی شاید بتوان یک اصول کلی برای همه افراد به صورت مشترک بیان نمود که در ادامه به برخی نکات آن پرداخته می شود:

  • زمان بندی کلی برای خواندن درسها را می توان به سه دوره اصلی تقسیم کرد. دوره اول بازه زمانی است که ابتدای آن، زمانی است که دانشجویان مطالعه برای کنکور کارشناسی ارشد را شروع می کنند و انتهای آن تقریباً اواسط مهر است. دوره دوم تقریبا از اواسط مهر شروع و در اواسط دی به پایان می رسد. دوره سوم هم از اواسط دی شروع و تا کنکور سراسری که اواخر بهمن است ادامه می یابد.
  • بسیاری از دانشجویان و رقبای اصلی از اواسط تیر که پایان فصل امتحانات و شروع کلاس های آمادگی کنکوراست شروع به مطالعه برای کنکور ارشد صنایع می کنند که دوره اول برای آنها یک دوره تقریبا ۳ ماهه است که این دوره ۳ ماهه از مهمترین مقاطع کنکور است که به زمان کاشت معروف است. هر چه دانشجویان در این مقطع بیشتر، بهتر و با برنامه تر زحمت بکشند، دوره های بعدی را راحتتر می توانند ادامه دهند. پایان این دوره از این بابت بسیار مهم ایست که از اواسط مهر دانشجویان معمولا سعی می کنند تا برنامه خود را مطابق با کنکور های آزمایشی پیش ببرند. در دوره اول معمولا به دانشجویان توصیه می شود که همه درسها را با هم شروع نکنند. زیرا این کار سبب می شود که به دلیل حجم زیاد دروس، در انتهای دوره یعنی در اواسط مهر، آنها با تعداد زیادی درس نیمه کاره  دوره اول را به پایان برسانند که احتمالا این اتفاق مشکلاتی در زمان کنکورهای آزمایشی برای آنها ایجاد خواهد کرد. در واقع در این شرایط معمولا در کنکورهای آزمایشی چهارم به  بعد (از یک چهارمِ سوم به بعد) آنها با حجم زیادی از مطالبی مواجه می شوند که در دوره اول هیچ مطالعه ای رو آنها نداشته اند. به داوطلبین کد ۱۲۵۹ توصیه می شود که علاوه بر زبان (که آن را روزانه و به صورت مستمر مطالعه می کنند) دروس آمار و احتمالات و تحقیق در عملیات، به علاوه دو یا نهایتا ۳ تا از دروس تخصصی را در دوره اول مطالعه کنند و سعی کنند حتما آنها را در انتهای دوره به اتمام برسانند. در این دوره اگر تمام تستهای کتابهای معرفی شده زده نشوند، ایرادی ندارد ولی باید سعی شود که درسها مفهمومی و عمیق خوانده شوند و در پایان دوره حتما یک دور تمام شوند. پیشنهاد می شود که در این دوره حداقل نیمی از تستهای منابع معرفی شده دوره اول برای دروس آمار و تحقیق زده شوند. ولی برای دروس تخصصی که در این دروه مطالعه می شود (که معمولا به دلیل حجم مطالب و نکات، داوطلبین دروس طرحریزی واحدهای صنعتی و کنترل موجودیها را انتخاب می کنند)، اگر کمتر از نیمی از تستهای منابع معرفی شده هم زده شوند، مشکل خاصی ایجاد نمی شود و باقی تستها را می توان در دوران آزمونها زد. همچنین باقی درسها را می توان همزمان با آزمونهای آزمایشی مطالعه نمود که چون تعداد زیادی از درسها در دوره اول مطالعه شده اند، پیش بردن درسهای باقیمانده با آزمونها کار چندان سختی نخواهد بود. برای داوطلبین کد ۱۲۶۰ نیز پیشنهاد مشابهی وجود دارد، با این تفاوت که به داوطلبین این گرایشها توصیه می شود که دروس آمار و احتمالات، تحقیق در عملیات و ریاضی ۱ و ۲ را در تابستان مطالعه کنند و نیمی از تستهای منابع معرفی شده برای این دروس در دوره اول را بزنند و باقی تستهای این منابع به علاوه باقی درسها را در دوره دوم و همزمان با آزمونها مطالعه کنند. در این دوره پیشنهاد می شود که داوطلبین در یک روز تنها به مطالعه یک درس نپردازند و سعی کنند در هر روز ۲ یا ۳ درس را مطالعه کنند.
  • برنامه ریزی برای دوره دوم معمولا کار پیچیده ای نیست، زیرا برنامه آزمونهای آزمایشی که توسط مشاورین و مدرسین با تجربه در این رشته طراحی گردیده است، مسیر مطالعه را برای داوطلبین طوری مشخص می کند که هم دروسی که در دوره اول مطالعه شدند (که معمولا دروس سختتری از سایر دروس هستند) چندین بار دوره شوند و هم سایر دروسی که در دوره اول خوانده نشدند، در دوره دوم مطالعه و دوره شوند. در این دوره نیز پیشنهاد می شود که داوطلبین در یک روز تنها به مطالعه یک درس نپردازند و سعی کنند در هر روز ۲ یا ۳ درس را مطالعه کنند.
  • دوره سوم که تقریبا از اواسط دی ماه تا کنکور ادامه می یابد، همزمان با آزمونهای جامع و مرحله برداشت است. در این مرحله باید سعی شود که تمامی دروس مطالعه شده در دوره های قبل و نکات مربوط به آنها با برنامه و سرعت بالایی دوره شوند و تعداد زیادی تست جامع (و نه طبقه بندی شده) زده شود. هر چه در این دوره نکات به طرز بهتر و بیشتری تکرار شوند و تستهای جامع بیشتری زده شود، داوطلب باید انتظار نتیجه بهتری داشته باشد. در این دوره، معمولا داوطلبین حجم مطالعه خود را نسبت به دوره های قبل بیشتر می کنند و بهتر است در یک روز از بیشتر دروس تست جامع بزنند.

در پایان این قسمت نیز چند نکته ساده و کلیدی در مورد برنامه ریزی دوران کنکور بیان می شوند:

  • داوطلبان عزیز بهتر است سعی کنند تا درس زبان را روزانه و بصورت مستمر (مثلاً روزی ۱ ساعت) از روی منابع معرفی شده مطالعه کنند. درس زبان عمومی بهتر است هر چه سریعتر و از دوره اول شروع شود. ولی درس زبان تخصصی را می توان از دوره دوم و همزمان با آزمونها مطالعه نمود.
  • میزان مطالعه روزانه و هفتگی مورد نیاز برای هر نفر متفاوت است و نمی توان یک عدد مشترک برای همه افراد پیشنهاد داد. مساله مهم این است که کلیات برنامه بیان شده در ۳ دوره اجرا شوند که افراد مختلف با توجه به تواناییهای خود، به زمانهای متفاوتی برای اجرای آن نیاز دارند.
  • در دوره اول تستها را در وقت نزنید و قصد امتحان گرفتن از خود نداشته باشید. در این دوره فقط هدف را یادگیری قرار دهید.
  • در هر هفته از هر دوره باید سعی شود که مقداری از تمامی دروس برنامه ریزی شده برای آن دوره مطالعه شوند.
  •  بسیاری از داوطلبان در حین دوره اول سعی می کنند تا به طور مستمر مطالب مطالعه شده در روزهای قبل را مرور کنند. اگر چنین برنامه ای را اجرا می کنید فراموش نکنید که حجم مرور مطالب در این دوره نباید چنان شود که سرعت مطالعه شما طوری کم شود که درسها در پایان دوره تمام نشوند. همچنین تستهای زده شده را به چند قسمت تقسیم کنید. تستهای ساده، تستهای سخت و تستهای نکته دار. در هنگام مرور فصلهای قبل در دوره اول، مرور تستهای نکته دار بسیار مهمتر از مرور تستهای سخت است.
  •  داوطلبینی که یک بار در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کرده اند و برای دومین بار می خواهند این کار را انجام دهند نیز باید سعی کنند که زمان تابستان را از دست ندهند و مانند داوطلبین سال اول درسهای پیشنهاد شده برای دوره اول را تا قبل اواسط مهر مطالعه کنند.
  •  در تمام ۳ دوره بیان شده سعی کنید از کمک مشاورین  و افراد با تجربه در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع استفاده کنید.

 

ایوزیان

216 دیدگاه برای “کنکوریها بخونن

  1. سلام خسته نباشید استاد من فارغ التحصیل رشته صنایع از دانشگاه پیام نور هستم .پارسال برای کنکور ۹۱ از مهرماه شروع به خواندن کردم و تا زمان کنکور توانستم فقط دروس را کمی درک کنم و رتبه ام حدود ۲۵۰۰ شد .آیا برای کنکور سال ۹۲ اگر بخوانم امیدی هست که دانشگاه روزانه یا شبانه بیاورم در ضمن امسال نمیتونم در آزمون یا کلاس های پژوهش شرکت کنم.خیلی لطف میکنید اگر راهنمایی ام کنید.

    1. سلام، از روند خوندن پارسالتون نمیشه گفت امسال قبول میشید یا نه، بلکه از حس الانتون و اینکه چقدر انگیزه دارید و میخوائید تلاش کنید باید بگیم قبول میشید یا نه، شما مساله پارسال و فراموش کنید، اگر امسال پرقدرت و پرانرژی بخوائید زمان بذارید، مطمئن باشید میتونید موفق شید، ولی اگر بخوائید حس سال دومی بگیرید یا با شک وارد این مسیر شید کارتون خیلی سخته، در ضمن به نظرم هر کلاسی و نمیتونید برید ، قابل جبرانه اما آزمون و هر طور شده برید، براتون مفیده، لطفا اگر خواستید بخونید شک نکنید که نکنه قبول نشم پس بذار هزینه کمتری انجام بدم؛ شما باید بگید من امسال حتما باید موفق بشم و هر کاری لازمه میکنم تا بهترین خودم باشم، موفق باشید

  2. استاد محترم آقای ایوزیان باسلام:
    خیلی خوشحال میشم اگه به سوال من هم جواب بدید…
    واقعیت اینه که من دوست ندارم کلاس کنکور شرکت کنم ولی همه کتابهای لازم رو تهیه میکنم .بنظرتون اگه تابستون صبح ها ۴ ساعت روز در میان امار و تحقیق بخونم و عصرها هم ۳ ساعت دو تا نیم روز موجودی دوتا نیم روز طرح ریزی و یک نیم روز پروژه و برای پاییز هم کیفیت و اقتصاد برنامه ریزی کنم موفق میشم؟
    علی الخصوص امار وتحقیق تموم میشه؟
    از چندماه قبل هم زبان عمومی و تخصصی میخونم.تابستون هم ۲ ساعت ۵ تا ۷ صبح برنامه ریزی میکنم.
    برای تحقیق ۱ مگر مختاربازارا منبع اصلی نیست؟ نخونمش؟ فقط زاهدی سرشت برای تحقیق ۱ و ۲ ؟(کتاب وتست؟)
    برای امارهم میخواستم شلدون راس و جان فروند بخونم پس نخونم؟فقط کتاب و تست شما؟
    من ورودی ۸۹ رشته مهندسی صنایع دانشگاه پیام نور هستم .مهرماه ترم ۷ میشم.

    ببخشید اگه طولانی شد و وقتتون رو گرفتم … باتشکر. ۲۸ اردیبهشت ۹۲ .

    1. سلام.
      برنامه خوب و سنگینیه.
      معمولا بچه ها زبان رو آخر می خونن چون درسهای دیگه بیشتر فکر می طلبه.
      روزی ۹ ساعت خوندن هم سخته که اگه بتونین بخونین خیلی خوبه.
      شلدون راس و بازارا درسته که جزو منابع اصلی هستن، ولی هر چی تو اونا هست، تو کتابای من و زاهدی هم هست. یعنی کتابای ما مطالب مفهومی و نکات . مسائل اونا رو هم داره. حالا اگه وقت اظافی دارید، می تونین یه فصلش رو امتحان کنین. مثلا ۱ فصل کتاب من رو با ۱ فصر راس بخونید و مقایسه کنین.

  3. سلام خسته نباشید استاد من فارغ التحصیل دانشگاه پیام نور هستم معدلم هم خیلی کمه( ۱۴٫۵ )بعضی از درسا رو مثل آمار وتحقیق که مهمند رو متاسفانه خوب نفهمیدم حتی تحقیق ۲ رو هم پاس نکرده و اصلا نمیدونم چیه با خودم میگم من با این وضع وبا وجود دانشجو های زرنگ دیگه از دانشگاههای خوب ،قبول نمیشم ولی انگیزم برای قبولی زیاده چون این کم کاری که کردم به علت این بود که شاغل بودم و نمیرسیدم الانم کارو موقتا گذاشتم کنار تا بشینم کنکور بخونم استاد به نظر شما من با این وضعم وقت تلف کردن نیست ؟ یا اگه که تلاش کنم حتما یه دانشگاه خوب قبول میشم؟استاد خواهش میکنم راهنماییم کنید با خودم میگم امسال اگر من بشینم بخونم تازه شاید بفهمم درسا از چه قرار بوده و قبول نمیشم! دیگه اینبارو نمیخوام از پیام نور قبول شم تو پیام نور تضعیف روحیه کردن در حد تیم ملی.

    1. سلام.
      مطمئمن باش چه تحقیق ۱ که پاس کردی و چه تحقیق ۲ که پاس نکردی، برای ارشد خیلی باید براشون زمان بذاری خیلی برات فرق نحاوهند کرد. بچه های سراسری خوب هم همین وضعیت رو دارن.
      قبولی کنکور ب عوامل زیادی، مثل برنامه خوب، تلاش مستمر و پیوسته، روحیه قوی، هوش و خیلی چیزای دیگه بستگی داره. هیچکس نمی تونه از قبولیش تو یه دانشگاه خوب مطمئن باشه (البته قبولی تو دانشگاه آزاد و پیام نور خیلی سخت نیست).
      اگه قبول شی حتما وضعیت شغلی خیلی بهتری خواهی داشت و اگه خدای نکرده قبول نشی، یه مدت از عمرت هدر رفته. شما خودت باید ببینی این ریسک برات به صرفه هست یا نه.

  4. سلام استاد
    بهارو با شمام.میشه بفرمایید مرور یه مبحث درسی باید تو چند نوبت باشه؟
    مثلا منی که ۲ ساعت رو یه درسی وقت گذاشتم تا اون مبحث هرچند کوچیک تموم شه،تو چه نوبتایی مرور کنم که تو ذهنم تثبیت شه؟این ترتیب خوبه؟۱۵ دقیقه بعدش-فرداش-۱ هفته بعدش-۱ماه بعدش
    ممنون که وقت میذارید

  5. سلام.استاد جان یه سوال بپرسم اگه میتونید راهنماییم کنید.تو دروس کنترل موجودی اقتصاد مهندسی محاسبات پدر آدمو در میاره.۵ماشین حساب باید باشه وجدانا.راه حل خاصی دارید برای رادیکال ها و توان ۲ها.باتوجه به اینکه هر سوال ۱دیقه وقت داره

    1. سلام.
      چند تا فرمول برای حالتها خاص وجود داره. ولی برای حالت کلی، باید محاسباتتون خوب باشه دیگه.

  6. سلام خسته نباشید
    من ترم ۶ هستم و میخوام از بهار شروع به خوندن کنم.فرمودین زبان رو پیوسته و آمار و تحقیق رو تو بهار بخونیم.
    میخواستم بدونم آمارو تحقیق رو فقط کتاب و جزوه بخونیم یا همراهش تست هم بزنیم؟؟؟

    1. سلام. تو بهار وقتتون چجوری؟ اگه وقتتون کمه، بهتر درس دیگه ای بخونین. یعنی زبان + درسهای دیگه ای که کمتر از آمار و تحقیق انرژی می گیره.
      آمار و تحقیق نیاز به وقت و انرژی و تمرکز داره. اگه می تونین وقت بذارید، اینا رو شروع کنین. در غیر این صورت زبان و یکی دو تا تخصصی بخونین.

  7. سلام استاد
    خسته نباشید.چرا تعداد سوالات تخصصی رو ۲۰ زدید؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. سلام استاد
    میخواستم بدونم بچه هایی که رتبه های خوبی میارن سهمیه دارن؟یعنی ما که سهمیه نداریم با این ظرفیت های پایین شانسمون چه جوریه ؛ امید قبولی تو تهران رو داشته باشیم یا نه ؟؟؟؟تو رو خدا راستشو بگید

    1. سلام
      سهمیه ارتباطی با رتبه نداره
      بعد از تعیین رتبه تو قبول شدن تاثیر داره
      ظرفیت اون ها هم جدا از دفترچه است و تاثیری بر کار شما نداره

  9. باسلام خدمت شما استاد گرامی
    من ترم۱کارشناسی مکانیک پیام نور هستم،عالی درس خونده بودم ولی به دلیل مشکل نظام وظیفه ای که برام پیش اومد کنکور رو خراب کردم،وبه دلیل علاقه زیاد مکانیک رو انتخاب کردم،یه سوال داشتم از محضرتون اگه تو این مدت۴سال خوب درس بخونم میتونم ارشد برم دانشگاه تهران؟!
    ضمنا منابع خوب اصلا نمیدونم ممنون میشم راهنمایی ام.کنید

    1. سلام
      درست متوجه نشدم. الان لیسانس مکانیک دارید میخونید و ارشد هم میخواهید مکانیک بدید یا صنایع؟
      واسه چی نشه. خیلی ها فقط سال آخر رو خوب درس میخونن اونم واسه کنکور ارشد و تهران قبول میشن
      در ضمن تو مکانیک فکر نکنم رقابت به اندازه صنایع باشه. حتما میتونید قبول بشید انشالا

  10. استاد به عنوان سوال آخر : من می خوام از امسال شروع کنم . اما نمی دونم توی این منابعی که معرفی کردید سرفصل ها تا کجاست . برای مثال کتاب تحقیق ۱ دکتر زاهدی ۹ فصل داره ولی من نمی دونم تا کدوم فصل و از هر فصل چه مباثی برای کنکور میاد . تو بقیه درس ها هم همینطور . لطفا اگه براتون مقدوره راهنمایی کنید .
    بسار متشکرم .

    1. سلام. تمام تحقیق زاهدی رو باید بخونین. تو درسای پروژه و کیفیت و اقتصاد مهندسی کتابای معرفی شده یه مقدار از مطالبی که تو کنکور این سالا اومده، مطالب بیشتری دارن. بقیه درسا اینجوری نیستن.

  11. اولین باریه که جوابمو اینقدر سریع تو فضای مجازی گرفتم . استاد ببخشین من تا حال هیچی نخوندم . اگه به کوب شروع کنم امیدی هست امسال قبول شم یا سال آینده … .
    ممنون .

    1. سلام. برای امسال خیلی خیلی سخته که جای خوبی قبول شید. برای آزاد یا دانشگاههای ضعیفتر امسال می رسید.

  12. با عرض سلام استاد . من دانشجوی ترم ۷ مهندسی شیمی هستم . بین بهره وری و سیستم های اقصادی و جتماعی چیه فرقی هست (تو حوزه کاری) ؟ بعد هم برای من شانس قبولی تو اولی فک کنم بیشتر باشه چون بجه های صنایع نمی تونن شرکت کنند ؟ از یکی از اساتید پرسیدم گفتند که توی سیستم های اقتصادی – اجتماعی برای شما شانس قبولی در دانشگاه معتبر بیشتر از اولی هست ؟ درسته؟ راست میگن که یرای بهره وری باید سه سال سابقه مدیریتی داشت ؟ 

    1. سلام. شانس قبولیتون تو بهره وری که حتما بیشتره. تو کار فرقی نمی کنن ولی چون بهره وری یه مقدار درساش مدیریتی هستن، مقاله دادن توشون سختتره و برای همین قبولی بچه های بهره وری برای دکتری سختتره.
      برای بهره وری هم هیچ سابقه کاری نیاز نیست (این قانون برای گذشته هاست).

  13. استاد مطالبو خوندم،ممنوم. اما بازم نمیدونم ک باید چکار کنم از طرفی دوس دار صنایع بخونم اما منابعه درسیش خیلی بیشتر از سیستمه و نمیدونم از پسش بر بیام یانه.
    و اینکه زمانه مناسب برای شروع کردنه درسو کی میدونید؟

    1. زبان رو شروع کنین. روزی نیم ساعت یا ۱ ساعت لغت (از کتاب لغات ضروری تافل) بخونین. اگه زبانتون ضعیف یا متوسطه، کلاس کدینگ لغات هم کمکتون می کنه. قدم بعدی اینه که از درسای تخصصی صنایع، اونایی رو که این ترم و ترم بعد دارید رو به بهترین نحو پاس کنید. برای این کار، بجز منبعی که استادتون تو دانشگاه معرفی کرده، منبعی که من تو سیات گفتم رو هم بخونین (قسمت منابع رو نگاه کنین). مثلا برای طرحریزی بجز منبعی که استادتون گفته، کتاب آقای نیکوفکر رو هم بخونین.

  14. سلام استاد لطفا مرا یاری کنید کتاب کنترل پروزه سبزه پزور خیلی خسته کننده و فراموش شدنی هست یک منبع دیگه معرفی کنید.نظرتون در مورد کتاب راهیان ارشد کنترل پروه چیه

    1. سلام. کتاب مدرسان هم بچه ها می گن بد نیست. کتاب راهیان رو تا حالا از کسی نشنیدم.

  15. سلام من فارغ التحصیل مهندسی صنایع (تولید صنعتی) هستم در انتخاب گرایش تردید دارم. می توانم گرایش مدیریت و سیستم بهره وری را انتخاب کنم؟ اگر نمی توانم به نظر شما گرایش سیستمهای اقتصادی و اجتماعی خوب است؟ امکان قبولی دارم؟ من تازه شروع به خواندن کردم. خواهش می کنم مرا یاری کنید چه درسی را بیشتر بخوانم تا موفق شوم؟ ممنون

    1. سلام. مدیریت سیستم و بهره وری که کلا حذف شد. امکان قبول رو هم که همه دارن ولی به تلاش و روحیه و پشتکارتون خیلی بستگی داره. قسمت کنوریها بخونن ۲ رو از اون بالای سایت خوندین؟

  16. سلام و خسته نباشید.
    میشه بگید تا چه رتبه ای میشه صنایع – صنایع علم و صنعت تهران روزانه آورد؟
    کلا صنایع – صنایع دانشگاه های تهران روزانه تا چه رتبه ای میشه آورد؟

    1. سلام. فکر کنم امسال تا حدود ۷۰-۸۰ بود. عدداش رو درست یادم نیست. ولی داده هاش رو بچه ها تو سایت موسسه وارد کردن که به زودی تو سایت می زنن.

  17. سلام خسته نباشید اقای دکتر
    من چطور میتونم جزوه های رو که معرفی کردید تهیه کنم؟
    سردرد گرفتم از بس اینور اونورو جستم:(
    خواهشا راهنمای کنید
    مرسی از همه چی.

    1. سلام. زنگ بزنین انتشارات موسسه. براتون میفرستن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

ویژه: اطلاعات رتبه قبولی سال 1391 گرایش مهندسی صنایع

س نوامبر 27 , 2012
اطلاعیه دپارتمان: با توجه به درخواست شما عزیزان مبنی بر قرار دادن اطلاعات رتبه-قبولی سال ۱۳۹۱ رشته مهندسی صنایع (۱۲۵۹ و ۱۲۶۰) این اطلاعات بر روی سایت موسسه قرار گرفته است. از کلیه داوطلبانی که در تکمیل این اطلاعات ما را یاری نمودند کمال تشکر را داریم. همچنین این داده […]