چطوری لغات شبیه به هم در زبان انگلیسی رو یاد بگیرم؟

برای اینکه بتوانید بهتر و ساده تر لغات زبان عمومی را یاد بگیرید راهکارهای ساده ای پیش روی شماست که ما با توجه به تجربه چندین ساله خود آنها را در اختیارتان قرار داده ایم…

با توجه به تجربه چند ساله خود در زمینه نگارش کتب زبان عمومی و تدریس آن، بر آن شدم تا به سوال پر تکرار دانشجویان در زمینه یادگیری لغات مشابه پاسخی درخور دهم.

خیلی از دانشجویان می پرسند:

لغات مشابه رو مشکل داریم. مثلا نمی تونیم claim و acclaim یا precede و proceed و حتی invoke , convoke, revoke رو از هم تمیز بدیم.

البته این مشکل به همین چنتا کلمه ختم نمی شه و این گروه لغات بسیار بسیار زیاد هستند.

چند راهکار مهم زیر برای اولین بار توسط وبسایت زبان عمومی ارشد زیر ذره بین پیشنهاد می شه:

اول) از یادگیری این لغات در کنار هم به شدت پرهیز کنید… یکی از بدترین راههای یادگیری لغات مشابه اینه که شما اینها رو کنار هم بیارید! در زبان انگلیسی به این لغات در اصطلاح confusing words/confused words/homonym گفته می شه. این منحصر به زبان انگلیسی نیست و در تمام زبانها مشابهش وجود داره. اولین و مهمترین پیشنهاد اینه که این لغات رو تا می تونید با فاصله یاد بگیرید. یعنی زمانی که یادگیری و تثبیت لغت اول مثلا acclaim به پایان رسید، سراغ لغت دوم یعنی claim برید! (البته راههای دیگه هم هست که جلوتر اشاره خواهم کرد.)  این موضوع می تونه به شدت کمک کنه تا لغات رو ساده تر یاد بگیرید. در جلد اول زبان عمومی ارشد زیر ذره بین که به عنوان منبع اصلی لغات کنکور کارشناسی ارشد در چند سال اخیر شناخته شده، این موضوع رعایت و درسنامه بر اساسی نوشته شده که کمترین لغات گول زننده در یک درس قرار بگیرن.

پس در گام اول از کتابهایی که به دلیل عدم سبقه آموزشی صرفا لغات مشابه رو کنار هم میارن و یادگیری یک لغت ساده رو برای شما به شدت دشوار می کنن، دوری کنید.

دقیقا طراحان کنکور برای گیج نمودن شما، گزینه هایی رو انتخاب می کنن که مشابه باشن! فرض کنید شما همین طریقه گیج کننده رو به عنوان اصول یادگیری انتخاب کنید! ابعاد این فاجعه کاملا مشخصه…

دوماز ریشه (root)، پیشوند (prefix) و پسوند (suffix) کمک بگیرید. یعنی یک لغت رو به اجزای اون بشکونید و بر این مبنا یادگیری رو ساده کنید. در انتهای جلد اول زبان عمومی ارشد زیر ذره بین، جدول ریشه، پیشوند و پسوندهای مهم گردآوری شده. در چاپ های پیش رو نیز این جدول برای سهولت بیشتر گسترش خواهد یافت. با یک مثال ساده طریقه یادگیری لغات مشابه با استفاده از ریشه و پیشوند و پسوند رو توضیح می دم:

precede: از ریشه و پیشوندهای موجود در کتاب داریم، pre به معنای before، earlier than یا «قبل»  و cede نیز به معنای to go، to move می باشد. بنابراین خیلی ساده می توان گفت:

  • Precede: to go somewhere before someone else
تقدم داشتن، پیش بودن از، جلوتر بودن

proceed: از ریشه و پیشوندهای موجود در کتاب داریم، pro به معنای forward, going a head of یا «جلوتر، از پس چیزی بودن، و …»  و ceed نیز به معنای to go، to move می باشد. بنابراین خیلی ساده می توان گفت:

  • Proceed: to move in a particular direction OR to do something after doing something else first
پیش رفتن، ادامه دادن، حرکت به جلو، انجام دادن چیزی پس از انجام چیزی دیگر
** البته یادگیری لغت با ریشه بسیار زیبا و جذاب است اما سعی نکنید هر لغتی را به ریشه و پیشوند و پسوند بشکانید!! (برخی پس از شور و شعف حاصل از کشف ریشه و پیشوند و پسوند (!) بدنبال شکستن water به ریشه های آن هستند! خواهشا از اسبابی که برای راحتی شما فراهم شده، برای سخت کردن روال یادگیری استفاده نکنید!!)
 چنتا مثال تند و سریع دیگه:
  • Unable = un (not) + able = not able
  • flexible = flex (bend) + able = able to bend or to be bent
  • biology = bio (life) + logy (the study of) = the study of life processes

* این روشی هست که توی کلاسهای زبان عمومی و بخش یادگیری لغات تاکید زیادی روش دارم.

شما پس از مطالعه آن جدول بگویید یادگیری لغت convoke تا چه اندازه ساده بوده است (اثر پیشوند con رو در مفهوم پیدا کنید، همچنین برای مترادفش convene).

سوم) یادگیری لغات در مثال نیز می تواند کمک زیادی به یادگیری آن داشته باشد. برای هر لغت بدنبال مثالهای متعدد باشید. سعی کنید لغات رو نه صرفا با لایتنر که از طریق کاربردشون در جمله یاد بگیرید. پنج سال قبل کتاب زبان عمومی ارشد زیر ذره بین برای اولین بار در ایران به مجموعه لغات خود دو بخش مهم اضافه کرد: مثال و مترادف

برای مثال یادگیری دو لغت affect و effect در یک جمله:

  • How exactly does the Butterfly Effect affect me?

دقیقا چطور اثر پروانه ای می تونه منو تحت تاثیر قرار بده.

چهارم) یادگیری از طریق لغاتی که معمولا در کنار لغت میان. ما در اصطلاح به اینها collocation میگیم. یعنی کدوم لغات بیشتر در کنار کدوم لغات یا حروف اضافه دیده می شه. همچنین می تونیم از طریق phrase یا عبارات و اصطلاحاتی که معمولا با یه لغت به کار می ره، اون کلمه رو نشونه گذاری کنیم و معنیش رو یاد بگیریم.

مثلا برای لغت acclaim، از یه phrase و عبارتی که باهاش زیاد دیده میشه کمک بگیریم:

  • be internationally acclaimed = از منظر بین المللی تحسین شده یا در مجامع بین المللی تحسین شده

این باعث می شه که هروقت acclaim رو دیدم یاد internationally بیفتیم و معنیش سریع به ذهنم برگرده. یا حتی همون مثال بالاتر که effect رو در قالب اثر پروانه ای (Butterfly Effect) می تونید خیلی ساده و از طریق collocation معروف آن یاد بگیرید.

* برای پیدا کردن این عبارات یا از مثالهای انتهای جلد اول زبان عمومی ارشد زیر ذره بین کمک بگیرید یا به دیکشنری های شناخته شده و زبان اصلی رجوع کنید.

پنجم) یادگیری با استفاده از شکل راهکار دیگه ای برای تمیز دادن لغات هست. خیلی اوقات یه تصویر خوب، بهتر از هزاران بار مرور لایتنر یک لغت کمک می کنه. سعی کنید برای برخی لغات که سخت توی ذهن می ره یا با سایر لغات اشتباهشون می گیرید، توی google image سرچ کنید. البته الزاما نتیجه این سرچ همیشه خیلی موفقیت آمیز نیست اما در برخی موارد به شدت کارآمد خواهد بود!

ما به صورت رایگان و در صفحه اینستاگرام زبان عمومی زیر ذره بین به آموزش لغات به صورت تصویری می پردازیم. پروژه ای بزرگ که برای اولین در کشور با این حجم از دقت و با هدف کنکور ارشد و دکتری انجام می شه. برای عضویت و دنبال کردن ما در آن صفحه کافی است بر روی تصویر زیر کلیک نمایید:
Instagram-General-English-زبان-عمومی

ششم) سایت های متعددی به زبان اصلی وجود داره که در مورد این لغات مشابه ساعت ها بحث کرده اند. می توانید از این سایت ها نیز استفاده کنید. در زیر به چند مورد آن اشاره داریم:

همانطور که در سایتهای فوق نیز مشاهده می کنید، لیست کردن صرف لغات کاری نادرست است و می بایست در مورد تفاوت لغات، ریشه و پیشوند و پسوند و … توضیح داده شود. اگر میان دو لغت مشکلی در یادگیری داشتید، از لیست های موجود در سایتهای فوق برای درک وجه تمایز آنها استفاده نمایید.

البته باز هم توصیه ما این است که به جای درگیر شدن در یادگیری لغات مشابه، حتی الامکان از یادگیری این لغات به صورت همزمان یا فاصله زمانی اندک دوری کنید. یادگیری لغت دوم مشابه را به زمانی موکول کنید که به تسلط نسبی در لغت اول رسیده اید یا می توانید لغت را از نظر ریشه و پیشوند و پسوند تجزیه کنید.

آخرین نکته) کلمات مشابه رو به جای اینکه کنار هم بیارید و حفظ کنید (که البته بر کسی پوشیده نیست که کاری عبث است)، سعی کنید لغات همسان، مترادف و یا لغاتی که می توانند در یک گروه بگنجند را با یکدیگر یاد بگیرید. مثلا کلیه لغاتی که مربوط به حکم و دادگاه و رای و هیات منصفه و … هستند که در کنکور زبان عمومی هم سوالات زیادی از آنها مطرح شده با یکدیگر یاد بگیرید. این همان رویکردی است که با دانشجویان کلاس زبان عمومی در طول دوره و از طریق تلگرام دنبال کرده ایم و نمونه کارهای زیادی از دانشجویان کلاسی در این زمینه موجود است که کمک زیادی به یادگیری لغت و افزودن دامنه لغاتشان نموده است.

این راهکار، در کتابهای لغتی که توسط افرادی مجرب و به صورت زبان اصلی نوشته شده اند، مکررا توصیه و به کار بسته شده است. پس شما هم همین روند را برای یادگیری دنبال نمایید.

جهانشاهی


در نهایت قصد داریم آموزشی کامل برای راهکارهای یادگیری زبان، چه با هدف کنکور و چه با هدف استفاده در زندگی و درس در سایت (generalenglish.ir) قرار دهیم. با ما باشید تا روزهای آینده از آن مطلع شوید.

منبع: وبسایت مرجع زبان عمومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

استخدام مهندس صنایع 7 مهر 94 (9 مورد)

س سپتامبر 29 , 2015
کارفرمایان محترم می توانندآگهی های استخدام خود در زمینه های مرتبط با مهندسی صنایع را به صورت رایگان برای درج در این فهرست به آدرس iedepcrm@gmail.com  ارسال نمایند. آگهی ویژه باشگاه مهندسان صنایع الف ) استخدام  آقا یا خانم مهندس صنایع ،در زمینه برنامه ریزی و کنترل و زمان بندی […]