وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در سال ۹۲ را ۱۳۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت که از این تعداد، حدود ۱۳۰ هزار ظرفیت پذیرش در دانشگاه های دولتی و ۶۰ هزار ظرفیت در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده است.
پرتال دانشگاهی به نقل از گزارش ایرنا به نقل از وزارت علوم، ˈکامران دانشجوˈ روز دوشنبه در مراسم معرفی دانشجویان نمونه کشور گفت: در سال ۸۸، ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد حدود ۳۰ هزار نفر بود که این میزان در سال ۹۱ به ۹۰ هزار نفر رسید.
وی با بیان اینکه برای سال ۹۲ نیز ۱۹۰ هزار ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه های کشور ایجاد شده است، خاطرنشان کرد که این میزان، ۴۵ هزار نفر بیشتر از تکلیف قانون برنامه پنجم توسعه است.
وزیرعلوم افزود: ظرفیت پذیرش دوره دکتری تخصصی نیز از پنج هزار دانشجو در سال ۸۸ به ۱۰هزار و دویست نفر در سال ۹۱ افزایش یافت و برای سال ۹۲ نیز ۱۲هزار ظرفیت پذیرش لحاظ شده است که علاوه بر آن، تعداد زیادی دانشجوی بورسیه و سهمیه مربیان دانشگاهها نیز افزوده خواهد شد.
وی آمار جذب اعضای هیات علمی جدید طی دو سال گذشته در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور را ۱۵ هزار نفر ذکر کرد.
دانشجو در ادامه ارائه آمار مقایسه ای در خصوص اقدامات آموزش عالی در چند سال اخیر گفت: در سال ۸۸ در مجموع ۱۰۷میلیارد تومان تسهیلات به دانشجویان اعطا شد که این میزان علیرغم مشکلات اقتصادی در سال ۹۱ به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و همچنین با اعتباراتی که در اختیار صندوق رفاه قرار گرفت برای اولین بار دانشجویان تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار گرفتند.
به گفته وی در سال ۸۸ تعداد دانشجویانی که از وام دانشجویی استفاده کردند ۴۶۰هزار نفر بود که در سال ۹۱ حدود ۷۵۰ هزارنفر امکان استفاده از این تسهیلات را پیدا کردند.
دانشجو به کمک ۱۵۰میلیارد تومانی ریاست جمهوری برای تقویت تجهیزات پژوهشی دانشگاهها در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از نظر تولیدات علمی پژوهشی ایران در سال ۸۸ فقط سه دهم درصد علم جهانی را در اختیار داشت که این میزان در سال ۹۱ به بیش از دو درصد ارتقا یافت.
وزیرعلوم، شمار انجمن های علمی دانشگاهی فعال در سال ۸۸ را دو هزار و ۲۰۰ انجمن عنوان کرد و از افزایش آنها به پنج هزار و ۵۰۰ انجمن در سال جاری خبر داد.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت تعداد کانونهای فرهنگی از هزار و ۵۶۰ به دو هزار و ۸۴۰ کانون و تعداد نشریات دانشجویی از سه هزار عنوان به چهار هزار و ۲۰۰ عنوان افزایش یافته است و یک میلیون پانصد هزار مترمربع فضای آموزشی جدید نیز ایجاد شده است.
دانشجو در مورد روند گزینش دانشجویان نمونه کشوری سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱ نیز توضیح داد: پس از اعلام فراخوان عمومی، شش هزار و ۴۰۰ نفر از دانشجویان در فرآیند انتخاب دانشجوی نمونه ثبت نام کردند که پس از بررسی و داوری پرونده ها در دانشگاهها ۳۳۰ نفر به وزارتخانه های علوم و بهداشت و درمان معرفی شدند و پس از داوریی نهایی ۷۵ دانشجو از دانشگاههای وزارت علوم و ۳۵ دانشجو از وزارت بهداشت به عنوان دانشجویان نمونه کشوری انتخاب شدند.
در این مراسم دانشجویان لوح های تقدیر خود را از دست رییس جمهوری و وزیر علوم و سرپرست وزارت بهداشت دریافت کردند و علاوه بر لوح یادبود و جوایز، سهمیه و هزینه اعزام به عمره مفرده دانشجویی و تسهیلاتی برای ادامه تحصیل و جذب در هیات علمی دانشگاهها به آنها اختصاص یافت.