دومین آزمون دکتری که به صورت نیمه متمرکز در روز جمعه ۲۵ فروردین ماه ۹۱ برگزار شد، با حاشیه هایی همراه بود که از مهمترین آنها می توان به سیاست های مختلف دانشگاه ها برای تامین ناهار داوطلبان، سختی زیاد آزمون زبان و … اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۹۱ با رقابت ۱۷۸ هزار و ۴۲۷ داوطلب برگزار شد که این تعداد داوطلب در ۹۴ حوزه امتحانی در ۳۲ شهر حضور یافتند.
پیش از برگزاری آزمون، مسئولان از برگزاری منظم و دقیق و برقراری امنیت کامل آزمون خبر داده بودند، همچنین برای اولین بار سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرده بود که دانشگاهها تدارک ناهار را برای داوطلبان ببینند این در حالی است که این آزمون روز گذشته با حاشیه هایی همراه بود.
به عنوان مثال، داوطلبان آزمون دکتری در حوزه امتحانی علوم اجتماعی دانشگاه تهران، از سر و صدای محل برگزاری آزمون شکایت داشتند و در این حوزه از ناهار خبری نبود.
عمده گلایه و شکایت داوطلبان این دوره از آزمون دکتری سال ۹۱، سخت و طولانی بودن آزمون زبان انگلیسی و نامتناسب بودن آن با میزان مورد نیاز برای آزمون و کم آوردن زمان برای پاسخ دادن به سئوالات این آزمون بوده است.
یکی از داوطلبان در این باره توضیح داد: آزمون زبان انگلیسی با ۱۰۰ سئوال و زمان ۱۲۰دقیقه بسیار طولانی و خسته کننده بود به طوری که با توجه به اینکه آزمون عمومی در بعدازظهر بود انرژی داوطلبان در این بخش تحلیل رفته بود. ۴ ساعت زمان برای آزمون بعدازظهر بسیار طولانی بود.
موضوع ناهار اما به موضوع جالبی در آزمون دکتری امسال بدل شده بود. در حوزه امتحانی تربیت معلم ژتون ناهار بین داوطلبان توزیع شده و به صورت رایگان به داوطلبان ناهار داده شده بود. اما در حوزه امتحانی دیگری از جمله دانشگاه شهیدبهشتی ۲۵۰۰ تومان از هر داوطلب اخذ شده و ناهار داده شده.
در بسیاری دیگر از حوزه های امتحانی مانند دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه اصفهان و برخی دانشکده های دانشگاه تهران ناهاری به داوطلبان داده نشده بود.
از سوی دیگر بی نظمی یکی از حوزه های امتحانی در دانشگاه اصفهان نیز خبرساز شد و این بی نظمی داوطلبان را کلافه کرده بود.
نکته دیگری که بسیاری از داوطلبان آزمون دکتری را گلایه مند کرده، نحوه تعیین مکان برای قرار گرفتن وسایل اضافی همراه داوطلب بود.
ایجاد گیت های امنیتی در حوزه امتحانی تربیت معلم و قرارگرفتن تنها ۲ نفر برای ساماندهی اوضاع بخش وسایل اضافی و گرفتن ۵۰۰ تومان برای نگهداری از وسایل داوطلب در دانشگاه اصفهان از دیگر مشکلات و حاشیه های آزمون بود.
تبلیغات گسترده موسسات آموزش عالی آزاد برگزار کننده کلاسهای آمادگی کنکور دکتری در اطراف حوزه های برگزاری آزمون دکتری نیز یکی دیگر از حاشیه های مهم برگزاری آزمون دکتری بود.
به گزارش مهر، فرم نظرخواهی که امسال در آزمون دکتری میان داوطلبان توزیع شده بود نیز حاوی نکته جالبی بود. در آزمون دکتری سال ۹۰ آزمون کتبی تاثیری در نتیجه پذیرش نهایی داوطلب در دوره دکتری نداشت اما امسال در آستانه کنکور مشخص شد که آزمون کتبی به همراه معدل دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد با ضریب یک در پذیرش نهایی داوطلب تاثیر دارد. نکته جالب در فرم نظرخواهی امسال این بود که موضوع میزان تاثیر آزمون کتبی در پذیرش نهایی دوره دکتری از داوطلبان مورد پرسش قرار گرفت.
همچنین در این فرم تاثیر موضوع مهاجرت نخبگان و میزان انگیزه های فردی و اجتماعی داوطلب برای شرکت در آزمون دکتری مورد پرسش قرار گرفته بود.
آزمون کتبی کنکور دکتری سال ۹۱ در ساعت ۱۹ بعدازظهر روز جمعه ۲۵ فروردین پایان یافت و داوطلبان باید در انتظار هفته اول خردادماه برای اعلام نتیجه اولیه بمانند.
ما که تو بابل امتحانو تو یک حوزه که جز دانشگاه حساب نمی شد دادیم وهیچ خبری از نهار نیز نبود.