ایران ELSEVIER را تحریم می‌کند

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، الزویر ادعا می‌کند در پی تصویب قانون جدید تحریم اتحادیه اروپا علیه ایران، دسترسی دانشگاه شهید بهشی و مالک اشتر به مقالات این انتشارات مسدود شده؛ این درحالی است که بر اساس قوانین مصوب بین‌المللی دسترسی آزاد و یکسان به اطلاعات حقی طبیعی است.

انتشارات الزویر در سال ۱۸۸۰ میلادی در شهر آمستردام هلند بنیان گذاشته شده و امروز در اکثر کشورهای جهان مانند انگلیس و آمریکا شعب متعددی دارد. این انتشارات سالانه بیش از ۲۵۰ هزار مقاله علمی در بیش از ۲ هزار مجله و ژورنال وابسته به این پایگاه منتشر می‌کند. دانشگاه‌های ایرانی هم تعاملات گسترده‌ای با این مرکز علمی نشر داشته‌اند.

پایگاه انتشارات بین‌المللی الزویر آرشیوی با بیش از ۷ میلیون مقاله علمی دارد و مطالب آن سالانه بیش از ۲۴۰ میلیون بار توسط کاربران این سایت دانلود می‌شود. این موسسه دارای ۷ هزار نیروی کار است که در ۲۴ کشور دنیا مشغول بکار هستند.

فرهاد رهبر رییس دانشگاه تهران و یکی از ارایه دهندگان اصلی پیشنهاد تحریم الزویر، معتقد است، ارایه مقالات علمی به بیگانگان به منزله ساخت قصر علمی بیگانگان از سوی خشت‌های دانشمندان ایرانی است که این بنا با تحریم کردن دانشمندان کشور، فرو می‌ریزد.

موسسه انتشارات الزویر در اقدامی مشکوک تحریم دو دانشگاه ایرانی را بر اساس قانون جدید اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران قلمداد کرده است.

فعالیت‌های این موسسه به دو بخش عمده تقسیم می‌شود؛ بخش علوم و فناوری و بخش بهداشت و سلامت و علوم پزشکی. محصولات تولید شده در این دو بخش شامل نسخه الکترونیک مقالات و اطلاعات علمی و پزشکی، کتاب‌های مرجع و علوم اجتماعی است که در اختیار محققان و دانشجویان سراسر دنیا قرار دارد. از جمله کتاب‌ها و آثار معتبر که توسط این موسسه منتشر شده‌اند می‌توان به « گری آناتومی» ، « اطلس آناتومی بدن انسان Netters» و کتاب « پزشک کودکان Nelson» اشاره کرد.

این موسسه هر ساله به بیش از ۳۰ میلیون کاربر خود سرویس‌هایی ارایه می‌دهد. از دیگر برنامه‌های این پایگاه انتشاراتی معتبر همکاری با دانشگاه‌های مختلف برای ارایه بورس های تحصیلی به دانشجویان و محققان جوان و مستعد است.

پیش از این دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از دانشگاه‌های معتبر ایران و جهان، از مراکزی بوده که با الزویر همکاری نزدیکی داشته است. مجله علمی این دانشگاه با نام ساینتیکا ایرانیکا در اردیبهشت ماه ۱۳۹۰ در این سایت معتبر تأیید و انتشار یافت که می‌توان این امر را یکی از دلایل ارتقای رتبه دانشگاه شریف در میان دانشگاه‌های جهان دانست.

ایوزیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست بعدی

استخدام مهندس صنایع - 27 مهر

پ اکتبر 20 , 2011
۱-     مهندس صنایع، برق، مکانیک، حسابداری و … با سابقه جهت رتبه بندی ( تسویه نقدی)   ۰۵۴۱۳۲۶۱۲۵۴ ۲-     مهندس صنایع نیازمندیم. Job_1352@ymail.com ۳-     مهندس صنایع آشنا به تضمین کیفیت و TS   با ۳ سال سابقه کار ترجیحا ساکن غرب تهران ۴۴۵۴۵۰۸۵ ۴-     شرکت بزرگ تولید قطعات خودرو واقع در کرج […]