سازمان سنجش آموزش کشور جزییات مقررات وظیفه عمومی در آزمون ورودی دکتری – Ph.D – نیمه متمرکز سال ۹۲ را اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، سازمان سنجش آموزش کشور برای اطلاع متقاضیان شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمهمتمرکزسال ۱۳۹۲ و براساس اعلام دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اصلاحات و تغییرات به وجود آمده در مقررات وظیفه عمومی برای متقاضیان مرد آزمون فوق را اعلام کرد.
ضوابط و مقررات ادامه تحصیل در مقطع دکتری سال ۱۳۹۲ براساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی ناجا شامل دارا بودن کارت پایان خدمت و دارا بودن کارت معافیت دایم (کفالت، پزشکی، مواردخاص) است.
براین اساس متولدین سال ۱۳۵۲ و قبل از آن باید پس از اعلام قبولی در زمان ثبتنام کارت معافیت دائم (معافیت سنی عنایت مقام معظم رهبری) را ارائه کنند و متولدین سال ۱۳۴۲ و قبل از آن نیز بشرط اینکه تغییر سن نداشته باشند مجاز به ادامه تحصیل در این مقطع هستند.
همچنین این ضوابط شامل مشمولان دارای برگ آماده به خدمت بدون غیبت که زمان پذیرش و ثبتنام آنان در دانشگاه قبل از تاریخ اعزام به خدمت (مندرج در برگ اعزام) باشد میشود مشروط به اینکه از تاریخ فراغت در مقطع کارشناسی ارشد تا زمان پذیرش در مقطع دکتری بیش از یک سال سپری نشده باشد.
در این راستا افرادی که تاریخ اعزام به خدمت آنان قبل از اعلام قبولی دانشگاه باشد لازم است در تاریخ مقرر (مندرج در برگ اعزام) به خدمت اعزام شوند. بدیهی است در صورت قبولی در دانشگاه و دارا بودن سایر شرایط و ضوابط، جهت ادامه تحصیل از خدمت ترخیص خواهند شد. درغیراینصورت غایب محسوب شده و مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود.
دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی ارشد که تا تاریخ ۱۳۹۲/۶/۳۱ در سنوات مجاز تحصیلی فارغالتحصیل میشوند و فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ارشد که در سقف سنوات مجاز فارغالتحصیل شده و از تاریخ فراغت از تحصیل تا زمان پذیرش در مقطع دکتری بیش از یک سال سپری نشده و همچنین قبل از ثبتنام در دانشگاه نیز وارد غیبت نشده باشند و نیز کارکنان متعهد خدمت در سازمانها و یا وزارتخانهها با ارائه گواهی اشتغال به خدمت و موافقت بالاترین مقام اجرایی سازمان مربوط برای ادامه تحصیل مجاز به شرکت در این آزمون می شوند.
در همین حال کارکنان پایور شاغل در نیروهای مسلح با ارائه گواهی اشتغال به خدمت و موافقت سازمان مربوط برای ادامه تحصیل، طلاب علوم دینی دارنده مدرک معادل کارشناسی ارشد مورد تأیید و دارای معافیت تحصیلی حوزه، به شرطی که شورای مدیریت حوزههای علمیه یا مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان و اصفهان تایید کنند که طلبه قادر است ضمن اشتغال به تحصیل در حوزه به موازات آن در دانشگاه نیز تحصیل کند، با همان معافیت تحصیلی حوزه مجاز به اشتغال تحصیل خواهند بود.
همچنین تحصیل مشمولان دارای برگه معافیت موقت (پزشکی، کفالت و یا ….) در مدت اعتبار آن (بدون غیبت) که در صورت انقضای مدت اعتبار، حداکثر بیش از یک ماه از تاریخ خاتمه معافیت موقت سپری نشده باشد مشروط به اینکه بیش از یک سال از تاریخ فراغت آنان در مقطع کارشناسی ارشد نیز سپری نشده باشد بلامانع است.
تحصیل کارکنان وظیفه (در حال خدمت) فارغالتحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بدون غیبت اولیه بلامانع است و این دسته از کارکنان پس از اعلام قبولی از سوی دانشگاه، با ارائه گواهی اشتغال به خدمت از یگان مربوط و صدور مجوز تحصیل از سوی وظیفه عمومی به شرط اینکه دانشجوی اخراجی نبوده باشند برای ادامه تحصیل، از خدمت ترخیص خواهند شد.
دانشجویان انصرافی سایر دانشگاهها نیز در صورتی که در سقف سنوات مجاز انصراف داده و همچنین از تاریخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید، بیش از یک سال سپری نشده باشد مجاز به ادامه تحصیل در این مقطع خواهند بود.
براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در دانشگاه، مجوز تحصیلی برای آنان صادر نشده و دانشگاهها مجاز به ثبتنام از آنان نخواهند بود.
فارغالتحصیلان دوره دکتری نیز مجاز به شرکت مجدد در این آزمون نبوده و دانشجویان اخراجی دانشگاهها تا پایان خدمت دوره ضرورت و یا اخذ معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود.
به گزارش مهر، سقف سنوات مجاز برای صدور معافیت تحصیلی، در مقطع دکتری (Ph.D) حداکثر شش سال است و آن دسته از داوطلبانی که برای شرکت در این آزمون ثبتنام کرده اند در صورت نیاز به تصحیح و ویرایش رشته امتحانی خود میتوانند به بخش ویرایش در سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و اقدام کنند.